Itàlia cau davant el Brasil 0-3 i diu adéu a la Copa Confederacions, mentre que els EUA golegen Egipte 3-0 i accedeixen a semifinals

La vigent campiona del món, Itàlia, s'ha acomiadat de la Copa Confederacions, incapaç de classificar-se per a les semifinals del torneig. La selecció "azzurra" va caure estrepitosament contra el Brasil per 3-0 en un nefast partit dels de Marcello Lippi. Els italians no van saber aprofitar la derrota d'Egipte davant dels Estats Units per 0-3 i diuen adéu abans d'hora. Per contra, els nord-americans donen la sorpresa de la jornada en eliminar els "faraons" i s'enfrontaran a Espanya en una inesperada semifinal.

La jornada més vibrant i intensa de la Copa Confederacions fins al moment va servir per veure com Itàlia sumava un nou fracàs en una cita internacional. Després de ser derrotada per Espanya a l'Eurocopa, l'actual campiona del món va caure eliminada del torneig que es disputa a Sud-àfrica per culpa de la seva preocupant mediocritat.

Els de Marcello Lippi van perdre contra el Brasil per 3-0 en un partit que sempre va dominar la "canarinha". L'equip de Dunga va sentenciar l'"azzurra" en una bona primera part. Luis Fabiano va fer el primer gol passada la mitja hora amb un xut creuat quan es va quedar sol davant Buffon. Cinc minuts després, el davanter del Sevilla va anotar el segon amb un autèntic gol de davanter centre en aprofitar una bona combinació de Robinho i Kaká per l'esquerra. I encara abans del descans, el Brasil va corroborar la seva excel·lent primera part fent el tercer. Una altra internada de Robinho per la banda va acabar amb un passada de la mort que Dossena, en l'intent de rebutjar, va acabar introduint a la seva pròpia porteria des del punt de penal.

Tot i que els transalpins van pressionar una mica a la segona part, el Brasil va dominar el ritme del partit davant la falta d'ambició i la indolència dels italians. Una Itàlia que torna cap a casa amb un nou fracàs a la maleta.

Drama a Egipte

I encara més dramàtica que la d'Itàlia va ser l'eliminació contra tot pronòstic d'Egipte. Els "faraons" ja es veien a semifinals després de derrotar Itàlia per 1-0, però es van veure sorpresos per la selecció dels EUA. Els nord-americans, sense fer soroll, han accedit a semifinals en golejar els africans per 3-0. Un resultat que els va afavorir en el "goal average" i els permet accedir a la següent ronda, on s'enfrontaran amb Espanya per un lloc a la final del torneig.

Davies, en el 21, aprofitava una errada monumental d'El-Hadary per fer el primer gol del partit. Malgrat l'1-0, els egipcis es van confiar en excés tenint en compte la derrota d'Itàlia davant el Brasil i van veure com en el minut 63 Bradley feia el segon. Un gol més dels nord-americans els eliminava, però el campió africà ha estat incapaç de reaccionar fins que Dempsey, deu minuts més tard, culminava la gesta dels EUA davant la impotència egípcia.

Així doncs, el Brasil s'enfrontarà amb Sud-àfrica i Espanya, amb els EUA, en les semifinals de la Copa Confederacions.