Investiguen els mossos que van disparar contra el pistoler de Tarragona, mort per eutanàsia

L'exvigilant de l'empresa de Securitas, mort per eutanàsia, va quedar ferit de gravetat durant la detenció a Riudoms

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Roger Rovira

Periodista de la secció de Societat de TV3 especialitzat en tribunals

@RogRovi
Actualitzat

Nou capítol inesperat en el cas de l'exvigilant de seguretat que va assaltar una oficina de Securitas a Tarragona. La justícia investigarà l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra, que el van arrestar el desembre del 2021.

El periple de l'exvigilant va començar en el que havia estat el seu lloc de feina. Aquí, a primera hora del matí, va entrar armat amb un fusell i una pistola, va disparar a tres companys de feina i durant la fugida també a un mosso, tots ferits de gravetat.

Localitzat a prop d'una masia a Riudoms poques hores després, durant l'intercanvi de trets amb la policia va quedar ferit de gravetat --amb una lesió medul·lar-- i la justícia el va autoritzar a poder morir per eutanàsia.

Ara, un jutjat de Reus investigarà si l'actuació va ser proporcionada i ha imputat 11 agents del GEI, el Grup Especial d'Intervenció dels Mossos.

L'exvigilant de Securitas davant d'un cotxe de l'empresa (ACN)

Què diu la defensa dels agents investigats?

L'advocat del sindicat USPAC dels Mossos defensa l'actuació dels agents i diu que va ser meritòria i no pas negligent. Els agents, sorpresos per la decisió del jutjat, seran citats a declarar com a investigats, previsiblement aquest febrer.

La seva defensa confia que el cas sigui arxivat posteriorment i recorda la perillositat de l'exvigilant quan van passar els fets.

Es tractava d'una persona armada, amb formació de tir i, segons l'advocat dels mossos, José Antonio Bitos, "poc abans de l'assalt a Tarragona va enviar un correu electrònic on deia que, si s'enfrontava als Mossos, ell no sortiria viu".


Què diu l'advocat de la família de l'exvigilant?

No ho veu igual la germana de l'exvigilant, que més d'un any després dels fets ho ha denunciat. Segons el seu parer, els agents no van mediar prèviament amb l'assaltant, tot i que al lloc dels fets hi havia negociadors dels Mossos.

L'advocat que representa la germana del mort, Gerard Amigó, diu que "hi ha unes deficiències en l'atestat, sobretot en el moment de la detenció". I afegeix: "La policia ha de tenir el cap fred i valorar les conseqüències de la detenció."

Nova controvèrsia en el cas

Un nou gir en el cas que se suma a altres polèmiques anteriors. Fa uns mesos, la petició de l'exvigilant de morir per eutanàsia i la posterior autorització per part de la justícia van provocar un debat inèdit entre el dret a morir dignament i el dret a tutela judicial dels afectats en l'assalt.

El fet que l'exvigilant morís per eutanàsia va provocar que els ferits no el poguessin acusar mai en un judici.

ARXIVAT A:
JudicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut