Indonèsia

Indonèsia finalitza la recerca de supervivents del tsunami de l'illa de Cèlebes

RedaccióActualitzat

Les autoritats d'Indonèsia donen per acabada la recerca de supervivents del sisme i posterior tsunami que va assolar l'illa de Cèlebes el 28 de setembre. Els equips d'emergència es retiraran completament de les zones afectades dijous que ve. 

Aquest cap de setmana s'han localitzat 34 cadàvers i els responsables dels equips de rescat descarten poder trobar ningú amb vida. Sota el fang i la runa acumulada hi ha encara centenar de cossos sense vida.

 

Éls últims recomptes oficials calculen que almenys 5.000 persones continuen desaparegudes. El balanç de morts supera ja les 1.760 persones

Segons el portaveu de l'agència de Prevenció de Desastres d'Indonèsia, la majoria de desapareguts vivien al barri de Petobo, a Palu, la capital de l'illa. El tsunami va deixar més de 2.000 cases d'aquest barri negades pel fang. 

 

Les autoritats de l'illa consideren que ara és prioritari començar la retirada de la runa dels edificis i infraestructures que el sisme va destrossar. Una tasca urgent abans que els milers de desplaçats puguin tornar a les seves llars.

 

Anar al contingut