Barcelona

Iceta diu que si Albiol acaba governant a Badalona CiU en serà l'únic responsable

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que si el guanyador de les eleccions a Badalona, Xavier García Albiol, acaba governant, CiU en serà l'únic responsable. Iceta ha explicat que tant el PSC com ICV-EUiA són partidaris d'un pacte que "eviti que la tercera ciutat de Catalunya es converteixi en la capital del PP i la xenofòbia a Catalunya". Segons Iceta, el suport del PP als pressupostos de la Generalitat està condicionat a pactes per formar governs municipals: "Inclou les alcaldies de Badalona i Castelldefels, on el PP és la llista més votada però no podria governar sense el suport de CiU.

Actualitzat
Sobre la situació interna de la formació, Iceta ha negat que des de l'executiva del partit es vulguin obstaculitzar els debats interns de cara al congrés de la tardor, com han expressat diversos militants a les xarxes socials. En cap cas "es volen posar entrebancs a la lliure discussió", ha explicat el portaveu del PSC davant les crítiques també al fet que l'executiva hagi elaborat una ponència marc per presentar-la al Congrés. El text s'aprovarà el 18 de juny, però després estarà obert al debat i la modificació.

Miquel Iceta ha avançat que aquesta ponència demana canvis en la relació PSC-PSOE, però sense cap posicionament concret perquè el text no està del tot tancat i s'hi poden introduir canvis fins dilluns que ve. Algunes possibilitats són que el PSC tingués grup propi a les Corts; que els seus diputats tinguessin un estatus singular dins del grup socialista -postura que defensa Iceta- o bé mantenir les relacions actuals.

En l'elaboració de la ponència hi han participat membres de diferents sensibilitats com el mateix Iceta; els diputats al Parlament Jaume Collboni i Marina Geli; el líder de les Joventuts, Javier López; el delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, i l'eurodiputada i membre del col·lectiu Nou Cicle, Maria Badia.
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut