Els encaputxats apunten amb diverses armes a un dels presentadors del canal

Uns homes armats i encaputxats irrompen en directe en una televisió de l'Equador

El president del país ha declarat l'existència d'un "conflicte armat intern" i ha ordenat a les forces armades "executar operacions militars" contra el crim organitzat

RedaccióActualitzat

Encaputxats armats han irromput aquest dimarts al canal de televisió TC, a la ciutat de Guayaquil a l'est de l'Equador, i durant una retransmissió en directe, han pres com a ostatges els seus treballadors.

A les imatges, s'observen diversos homes tapats amb passamuntanyes i armats amb fusells i granades que mantenen a terra els empleats del canal, als quals exigeixen que demanin a la policia que es retiri del lloc.

Posteriorment, se senten diversos trets i crits de persones mentre segueix la transmissió en viu:

Els fets han succeït a les dues del migdia hora local i quaranta minuts més tard, la cadena equatoriana suspenia l'emissió.
 

La policia deté 13 persones

La Policia de l'Equador ha confirmat el desplegament del cos als voltants dels estudis de TC Televisió, i més tard ha assegurat l'evacuació d'alguns dels treballadors, així com de ferits.

En una publicació a la xarxa social X, també ha apuntat haver detingut alguns dels assaltants:

Finalment, l'assalt ha acabat amb l'arrest de 13 persones i l'alliberament dels treballadors retinguts.
 

La situació a l'Equador

L'Equador està immers en un repunt de violència i inseguretat que ha portat el seu president, Daniel Noboa, a declarar aquest dimarts "l'existència d'un conflicte armat intern" al país.

A més d'ordenar a les forces armades "executar operacions militars" sota el Dret Internacional Humanitari i respectant els drets humans amb l'objectiu de "neutralitzar" els grups armats:

El text declara 22 bandes com a organitzacions terroristes, com la de Los Águilas, la colla Los Lobos, els coneguts Latin Kings, la banda criminal Los Tiburones o la vinculada amb el càrtel del narcotràfic mexicà, Los Choneros, entre altres.

La declaració de "conflicte armat intern" arriba l'endemà que Noboa instaurés l'estat d'excepció durant 60 dies i el toc de queda nocturn.

I és que durant les últimes hores, també hi ha hagut evasions de presos, segrests de policies i agents penitenciaris, explosions de cotxes bomba i l'assalt a la Universitat de Guayaquil.  

Tota una ofensiva contra el govern, que s'atribueix a les màfies i a nombrosos grups armats vinculats al narcotràfic. 

ARXIVAT A:
Equador
Anar al contingut