Els morts a la franja de Gaza superen els 560 i els ferits els 2.900 (Reuters)

Hamas diu que executarà públicament ostatges si Israel continua els bombardejos a Gaza

El grup islamista ha assegurat en un comunicat que "l'execució serà d'ostatges civils, no militars, i es transmetrà en línia"

RedaccióActualitzat

Hamas amenaça d'executar "públicament" els ostatges civils si Israel continua els bombardejos indiscriminats sobre la Franja de Gaza sense avisar prèviament.

"Qualsevol atac contra cases innocents a Gaza, sense previ avís i alerta, s'enfrontarà a l'execució pública d'un ostatge", ha afirmat en un comunicat Abu Obeida, portaveu de les Brigades d'Al-Qassam, el braç armat de Hamas. "L'execució serà d'ostatges civils, no militars, i es transmetrà en línia", ha afegit.

Israel ha bombardejat intensament tota la zona durant tot el dia, incloent-hi instal·lacions militars de Hamas i la Jihad Islàmica, però també infraestructures civils i edificis residencials.

Els morts a l'enclavament superen els 560 i els ferits, els 2.900, segons dades del Ministeri de Sanitat de Gaza, però s'estima que la xifra pujarà les pròximes hores perquè hi ha persones atrapades sota la runa d'habitatges destruïts. 


"L'enemic no entén el llenguatge de la humanitat i la moral"

Palestins de la franja han denunciat avui que Israel ha deixat d'emprar el mètode conegut com a "knocks on the roof", pel qual llancen dispositius no explosius a les teulades de les cases com a preavís que les bombardejaran al cap d'uns minuts, perquè la població pugui sortir, sovint amb el temps just.

"L'enemic no entén el llenguatge de la humanitat i la moral, i ens dirigirem a ell en el llenguatge que coneix. Responsabilitzem l'ocupació davant el món per aquesta decisió, i la pilota és a la seva teulada", ha advertit Obeida.

"A partir d'aquí, anunciem que cada atac contra el nostre poble es respondrà amb l'execució d'un dels nostres ostatges enemics, i ho retransmetrem en directe", ha incidit.

Recupera el documental de Punt de no retorn "Dins la Jihad Islàmica Palestina i l'alternativa a les armes"

ARXIVAT A:
Israel envaeix Gaza
Anar al contingut