Manel va acabar l'última gira a finals del 2022 (ACN/Gemma Sánchez)

Guillem Gisbert anuncia el primer concert sense Manel i esgota les entrades en 4 hores

L'endemà d'exhaurir les entrades per al concert del 3 de maig a Barcelona, s'ha anunciat una segona actuació, al Festival Strenes de Girona, el 4 de maig

RedaccióActualitzat

3 de maig del 2024 a la sala Apolo. Aquesta és la data i el lloc que ha escollit Guillem Gisbert, el cantant de Manel, per fer la primera actuació en solitari després que el grup anunciés al març que es retirava indefinidament.

La notícia ha corregut com la pólvora entre els seus seguidors, fins al punt que les entrades s'han exhaurit en tan sols quatre hores.

El cartell l'ha fet públic el mateix Gisbert a través d'una piulada al seu compte personal de X, que fins ara estava inactiu. De facto, ve a constatar la separació temporal del grup, que no ha acabat de confirmar mai al 100% el trencament.

Gisbert cantarà en una de les sales més emblemàtiques de la capital catalana amb l'aval de la promotora Primavera Sound i la discogràfica Ceràmiques Guzmán, el segell de Manel.


El cartell ha arribat a les xarxes quan encara no s'ha fet pública cap creació en solitari del cantant i lletrista d'un dels grups catalans més influents dels últims anys.


Una segona actuació a Girona

L'endemà d'haver anunciat el concert a la sala Apolo --i exhaurit les entrades-- Gisbert també ha publicat en el seu compte personal d'X el cartell amb què el Festival Strenes anuncia l'actuació del cantant a les escales de la catedral el 4 de maig. És a dir, l'endemà del concert de Barcelona. Les entrades ja estan pràcticament exhaurides.

 

Fonts properes a Manel consultades per TV3 s'han limitat a remarcar que no hi ha cap més informació, per ara: no se sap, per tant, si es tractarà de dues actuacions aïllades, si hi haurà disc o bé si farà una gira posterior.

L'últim disc de Manel, "Per la bona gent", és del 2019. El 2021 van editar tres cançons noves i van fer gira fins a finals del 2022.

Pocs mesos més tard, va transcendir que el grup havia entrat en un període indefinit de reflexió. Això incloïa donar sortida a projectes personals, com el concert de Gisbert en solitari que ara s'ha anunciat.

No és l'únic: els últims mesos, el baix Martí Maymó i el bateria Arnau Vallvé s'han agrupat per exercir de discjòqueis sota el nom de VēMō.

Anar al contingut