Barcelona

Foment vol enllestir un conjunt de mesures d'urgència perquè Renfe pugui assumir l'"operació tornada de vacances"

El secretari d'estat d'Infraestructures i Planificació del Ministeri de Foment, Victor Morlán, espera amb "preocupació" els efectes que pugui tenir l'"operació tornada de vacances" sobre els serveis de Renfe a Catalunya i vol tenir enllestides un conjunt de mesures de correcció per afrontar-la amb èxit i amb la màxima normalitat del servei. Morlán considera vital la tasca del Centre Coordinador de l'Operació Ferroviària Barcelona 2007, que s'ha posat en marxa aquesta setmana. Les primeres mesures acordades són el reforç i la millora de les catenàries i establir un sistema més àgil per retirar els trens avariats. A partir del 12 de setembre també quedarà restablert el servei entre Sants i l'Hospitalet, que durant un mes i mig ha obligat els usuaris a fer transbordaments.

Actualitzat

L'objectiu essencial del secretari d'estat d'Infraestructures és recuperar la "confianca'" de l'usuari en el servei de Rodalies de Renfe a Barcelona, segons ha afirmat en una roda de premsa. Per aconseguir-ho, un dels primers encàrrecs de Morlán ha estat demanar diverses auditories sobre el funcionament i els motius de les incidències del servei de rodalies aquests darrers mesos. 

Morlán ha anunciat la incorporació a la xarxa de dues locomotores diesel per retirar possibles combois afectats per falta de subministrament elèctric. També ha dit que s'incrementarà el personal de manteniment per treballar en els punts més conflictius que s'estan inventariant sobre el terreny. També es revisaran a diari les catenàries i els pantògrafs i, a partir d'aquesta tarda, un equip de suport del CECOF començarà a idear com minimitzar el temps d'informació entre quan es produeix una incidència fins que els passatgers saben què passa.
 
A partir d'ara, Foment també denunciarà els casos de vandalisme, com han fet fins ara les empreses afectades pels robatoris de cable de coure.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut