Finalitzen les obres de reparació del passallís de l'Onyar que uneix Vila-roja amb la Creueta a Girona

ACN Girona - A Girona, s'han enllestit les obres de reparació de les rampes d'accés al passallís de l'Onyar, renovant-ne la imatge i oferint més seguretat a l'estructura. En concret, els treballs que van finalitzar la setmana passada han consistit en rehabilitar els fonaments i el paviment de les rampes d'accés amb blocs de pedres. D'aquesta manera, s'han millorat les condicions de seguretat i d'accessibilitat, i s'ha reduït els risc de destrosses per futures riuades. Al passallís, que uneix Vila-roja amb la Creueta a l'altura de l'Escola Sagrada Família, s'hi accediex des del barri de Vila-roja per les escales que connecten amb la carretera de Sant Feliu i amb el bosc de ribera i els horts del pla de la Creueta.

A banda de rehabilitar els fonaments i el paviment de les rampes que donen accés al passallís de l'Onyar, els treballs han servit per recuperat i naturalitzat els marges del riu. Aquesta acció s'ha fet mitjançant la tècnica de la bioenginyeria per recuperar la imatge que tenien abans del temporal Glòria. En concret, s'ha aixecat un mur de fusta i vegetació, diferents feixines i un seguit d'elements vegetals de plantació manual per millorar a mitjà i llarg termini l'estabilitat dels marges de ribera.

"Aquesta actuació és una solució de bioenginyeria que dóna resposta tant a la integració ambiental de l'obra com a la necessitat de reforçar-la davant els possibles embats de noves avingudes del riu", ha explicat el regidor d'Urbanisme de Proximitat de l'Ajuntament de Girona, Lluís Martí Arderiu, que ha afegit: "Els procediments d'elaboració, aprovació, contractació i execució de projectes, actualment, són especialment garantistes i per aquest motiu, és gratificant poder anunciar la finalització dels treballs; sobretot en un cas com aquest d'una infraestructura tan reclamada per les persones usuàries habituals".

Anar al contingut