Proves PCR a conductors a Oviedo (EFE/Paco Paredes)
Proves PCR a conductors a Oviedo (EFE/Paco Paredes)

Espanya supera els 100.000 casos diaris de covid en un altre dia de rècord de contagis

Espanya és el tercer país europeu que ha notificat més positius en les últimes 24 hores, només per darrere de França i el Regne Unit

RedaccióActualitzat

Per novè dia consecutiu, aquest dimecres Espanya va registrar un rècord de contagis de covid-19. En les últimes 24 hores es van registrar 101.760 positius i, per primera vegada, l'Estat va notificar més de 100.000 casos en un sol dia. Dels casos notificats aquest dimecres, 59.897 s'han diagnosticat en les últimes 24 hores.

De fet, Espanya és el tercer país europeu que ha notificat més positius aquest dimecres, només per darrere de França (179.807 contagis) i el Regne Unit (129.471 casos).

En plena sisena onada, impulsada per la forta propagació de la variant òmicron, la incidència acumulada va créixer 248 punts, fins als 1.508 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies.

La taxa de positivitat en les proves de diagnòstic també es manté elevada, en un 20,3%, i multiplica per quatre el 5% que l'OMS considera com a llindar per mantenir controlada la pandèmia.

Cues per fer-se proves davant d'un laboratori a Barcelona, el dia de Sant Esteve
Cues per fer-se proves davant d'un laboratori a Barcelona, el dia de Sant Esteve (EFE/Enric Fontcuberta)


Més de 10.000 pacients ingressats

Segons el darrer informe del Ministeri de Sanitat, des de dimarts s'han notificat 82 defuncions per coronavirus. A hores d'ara, hi ha 10.411 pacients ingressats per covid-19 a Espanya, dels quals 1.773 són en unitats de cures intensives.

Tanmateix, la pressió hospitalària es manté continguda, amb una ocupació de les UCI del 19,1% de mitjana. A Catalunya és on les unitats de crítics registren més ocupació, gairebé dupliquen la mitjana estatal, 37,5%. La segueixen el País Basc (26,2%) i el País Valencià (25,6%).

Pel que fa a transmissió del virus, Madrid és la regió on s'han registrat més casos positius en les darreres 24 hores, amb 16.612, seguida del País Basc amb 7.179.

La xifra total de contagis a Espanya s'eleva a 6.133.057 des de l'inici de la pandèmia, segons les estadístiques oficials. Des del febrer del 2020, un total de 89.331 persones amb una prova diagnòstica positiva de coronavirus han mort a l'estat.

Realització de tests d'antígens en un poliesportiu a Ourense (EFE/Brais Lorenzo)


Reducció de les quarantenes

Aquest dimecres, el Consell Interterritorial de Salut, on hi ha representants del ministeri i dels governs autonòmics, ha aprovat reduir de 10 a 7 dies les quarantenes dels positius de covid que no tinguin símptomes i els contactes estrets de positius que no estiguin vacunats.

Aquesta reducció, que entrarà en vigor per als casos diagnosticats aquest dijous, no afecta els pacients amb símptomes, que hauran de continuar fent quarantenes de 10 dies. "Les persones que tenen símptomes hauran d'esperar el període anterior", ha assegurat la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Sanitat ha vinculat la mesura amb la reducció del període d'incubació del virus, és a dir, al menor temps que passa des del contacte amb la persona infectada fins que es desenvolupen símptomes.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Òmicron
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut