Ara per ara, la vacuna només es dispensa en centres sanitaris acreditats i al punt de vacunació de Fira de Barcelona
Ara per ara, la vacuna només es dispensa en centres sanitaris acreditats i al punt de vacunació de Fira de Barcelona (Reuters)

Espanya frega els 5.800 casos de verola del mico i és el país europeu amb més contagis

La verola del mico s'ha detectat per primera vegada en un gos, i se sospita que s'hauria contagiat del seu propietari

RedaccióActualitzat

Pugen a 5.792 els casos de verola del mico a Espanya des que la malaltia es va detectar per primera vegada, al mes de maig. El Ministeri de Sanitat ha actualitzat les dades i hi ha sumat els 73 casos que s'han registrat des de divendres passat. Això situa Espanya com el país europeu amb més casos fins ara.

A Catalunya, el nombre de casos arriba als 1.782, que és una taxa de 229 per cada milió d'habitants. Al davant se situa la Comunitat de Madrid, que continua sent la que té més afectats i ja acumula 2.094 casos. Segons aquestes dades, en aquesta comunitat s'haurien donat, des que es va detectar la malaltia a l'Estat, 310 infeccions per cada milió d'habitants.

A tot Europa, ja són més de 13.000 les persones que han passat la malaltia. En concret, hi ha hagut 13.267 casos. A banda d'Espanya, que n'acumula prop de la meitat, lideren la llista Alemanya amb 3.186, el Regne Unit amb 2.914, França amb 2.669, els Països Baixos amb 1.025, i Portugal amb 770.

Primer cas en un gos

La verola del mico s'ha detectat per primera vegada en un gos, i se sospita que s'hauria contagiat del seu propietari. El cas s'ha publicat a la revista The Lancet i hauria passat a París.

Les anàlisis determinen que el virus de l'animal i el del seu amo s'assemblen molt. El protocol del Ministeri de Sanitat ja estableix que les persones que donin positiu de verola del mico han d'evitar el contacte amb els animals i que s'han de separar de les seves mascotes.

Es vol evitar que el virus passi als animals i que això pugui provocar noves cadenes de transmissió.

ARXIVAT A:
Verola del micoSalut
Anar al contingut