Estudien el primer cas sospitós de verola del mico a Catalunya, a l'Hospital Clínic

En les últimes hores s'han detectat nous casos sospitosos de la malaltia a Euskadi, Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura i Canàries

RedaccióActualitzat

L'Hospital Clínic de Barcelona estudia el primer cas sospitós de verola del mico detectat a Catalunya.

A la comunitat de Madrid ja s'hi han detectat una trentena de casos positius d'aquesta malaltia, confirmats amb PCR, i una quinzena més de sospitosos, segons el govern autonòmic.

La direcció de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha identificat una sauna de la ciutat com a focus de la majoria de casos confirmats fins ara. El conseller de Salut madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ha anunciat la clausura de l'establiment per fer una anàlisi més detallada del local i per "tractar d'atenuar la transmissió d'aquest virus" amb el control dels contagis.

El Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, dependent del Ministeri de Sanitat, ha elaborat un procediment de detecció precoç i de la gestió dels casos del virus de la verola del mico per reduir-ne el contagi.

Fins aquest divendres, el Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut Carlos III de Madrid havia analitzat mostres de 30 casos sospitosos. Set s'han confirmat com a virus de la verola del mico en la seqüenciació parcial del virus. Els altres 23, detectats només per PCR, estan pendents de confirmació.

En les últimes hores s'han detectat nous casos sospitosos de la malaltia a Euskadi, Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura i Canàries, tots ells a l'espera de la seqüenciació del virus per confirmar que es tracta d'aquest tipus de verola.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha dit que l'evolució dels afectats per la verola del mico a Espanya és bona, que es tracta de casos lleus i que no han necessitat cap tractament específic.

 

ARXIVAT A:
SalutVerola del mico
Anar al contingut