El diputat Jaume Bosch és una de les cares del corrent Compromís per la Independència (ACN)
El diputat Jaume Bosch és una de les cares del corrent Compromís per la Independència (ACN)
Barcelona

Es constitueix el corrent crític d'ICV amb el nom de Compromís per la Independència

Des del punt de vista social, el moviment coincideix amb les tesis de la direcció, però en el terreny nacional són partidaris de la independència de Catalunya

Actualitzat

El corrent crític independentista d'Iniciativa per Catalunya ha acordat constituir-se amb el nom de Compromís per la Independència. En una primera reunió, feta a la seu d'ICV, hi han assistit una trentena de persones i una trentena més, tot i no ser-hi, han manifestat que en comparteixen les tesis i que se sumen al corrent. Entre els impulsors hi ha el diputat Jaume Bosch, una de les cares visibles del sector sobiranista d'Iniciativa.

Des del punt de vista social, el moviment Compromís per la Independència coincideix amb les tesis de la direcció, però des del punt de vista nacional són partidaris de la independència de Catalunya. La posició oficial d'Iniciativa, però, és que Catalunya sigui un estat lliure dins d'una Espanya plurinacional. La decisió dels ecosocialistes en la convenció de finals de febrer va motivar que l'exeurodiputat Raül Romeva deixés el partit.

En aquesta primera reunió s'ha decidit les persones que formaran part del secretariat, que serà provisional fins a les eleccions municipals del 24 de maig. Passats els comicis, es farà una assemblea més en profunditat per organitzar el moviment d'una manera estable.

Anar al contingut