Sabadell

ICV proposa una Catalunya "lliure" i "sobirana" dins d'un estat espanyol "plurinacional"

La direcció de la formació vol iniciar un procés constituent que desemboqui en un estat català "lliure i sobirà" dins d'una Espanya plurinacional

RedaccióActualitzat

Iniciativa per Catalunya Verds ha aprovat, amb el 87% dels vots de la Convenció Nacional, el document polític que ha de marcar el seu full de ruta nacional i social. La formació ecosocialista vol que Catalunya sigui un "estat lliure en el marc d'un estat plurinacional", que pugui tenir "competències exclusives en tots els àmbits", i insten el Parlament a elaborar una Constitució que Madrid no pugui tombar.

La formació ecosocialista no tanca la porta a debatre sobre la independència de Catalunya si l'Estat es nega a negociar un nou estatut.

El coordinador nacional, Joan Herrera, ha assegurat en la clausura que no es fien de Convergència i Unió i que la refundació del país no pot comptar amb la federació nacionalista. Herrera ha reclamat un canvi total en les polítiques nacionals i socials:

"La nostra proposta és refundar el país amb igualtat, amb democràcia, amb ecologia i amb un estat lliure dintre del marc d'un estat plurinacional. I quan diem un estat lliure, diem que no hi ha llibertat sense justícia social. No hi ha llibertat sense democràcia. No hi ha llibertat sense ecologia. No hi ha llibertat sense desterrar el capitalisme d'amiguets. I continuant governant com fins ara. Per a nosaltres el procés constituent no és el dia D la l'hora H. Per a nosaltres és el dia a dia, el Pla de rescat social, la renda garantida de la ciutadania. Noves normes, nova hegemonia, nova cultura democràtica per canviar-ho tot."

La coordinadora d'ICV, Dolors Camats, justifica la necessitat de mantenir "sobiranies compartides" per afrontar lluites de caràcter global, com el canvi en el model econòmic de la Unió Europea.

"És una proposta que reflecteix el que som", ha assegurat la líder de la formació ecosocialista.

El 27-S: Mas sí o no

Camats considera que ara no hi ha un "procés per repensar la relació amb l'Estat". I lliga el calendari electoral d'aquest any amb l'eix social del partit: "El 27 de setembre no es votarà independència sí o no: es votarà Artur Mas sí o no".

La líder d'ICV defensa la creació d'un "pla de rescat social" per ajudar els més necessitats, com "els que no poden escalfar-se, els que es queden sense casa o els que no tenen cap ingrés".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut