Ernest Maragall i Oriol Junqueras en la roda de premsa a la seu d'ERC
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat la decisió de situar Maragall al Senat (ACN/Bernat Vilaró)

Ernest Maragall serà el número 2 d'ERC al Senat en les eleccions generals del 23J

Maragall ha informat que, arribat el cas, compaginaria el càrrec amb el de regidor a l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

Ernest Maragall serà el número 2 de la llista d'ERC per Barcelona al Senat, en les eleccions generals del 23 de juliol. Així ho ha anunciat aquest dilluns, dos dies després que el socialista Jaume Collboni es convertís en el nou alcalde de Barcelona i el pacte que els republicans havien tancat amb Junts per governar a l'Ajuntament se n'anés en orris.

En tot cas, Maragall ha informat que, arribat el cas, té la intenció de compaginar els dos càrrecs, el de regidor i el de senador.

"Em presento per denunciar el pacte d'Estat a Barcelona i passar del veto al vot", ha afirmat Maragall aquest dilluns, en la roda de premsa posterior a l'executiva del partit. "L'Estat ha intervingut i ha aplicat un 155 de facto. Per això, cal anar a Madrid amb la màxima força", ha afegit.

L'ha acompanyat el president del partit, Oriol Junqueras, que ha denunciat que, quan Catalunya i Barcelona vota, l'Estat "veta", i que PSOE, Sumar i PP són "eines" al servei d'Espanya. Així mateix, Junqueras ha rebutjat votar una presidència del PSC a la Diputació de Barcelona: "No hi haurà una presidència socialista amb els vots d'ERC", ha assegurat.

El catedràtic i director del Departament de Dret Penal a la Universitat de Barcelona, Joan Queralt, serà el cap de llista dels republicans a la cambra alta.

Pel que fa al Congrés dels Diputats, ERC ha fitxat el periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro, que serà el número tres de la candidatura per Barcelona, darrere de Gabriel Rufian i Teresa Jordà.

ARXIVAT A:
ERCEleccions Generals 2023 - 23JSenat
Anar al contingut