ERC fitxa el periodista Francesc-Marc Álvaro com a número tres de Gabriel Rufián al Congrés

La incorporació del periodista i escriptor l'haurà de ratificar l'executiva del partit

RedaccióActualitzat

El periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro serà el número tres de la candidatura d'ERC per Barcelona al Congrés dels Diputats, darrere de Gabriel Rufian i Teresa Jordà.

El fitxatge dels republicans l'ha avançat La Vanguardia, el diari on escriu des de l'any 2000. Álvaro també és professor de Periodisme a la Universitat Ramon Llull i opinador en diferents espais, com el programa "Més324", de TV3.

La incorporació del periodista de Vilanova i la Geltrú l'haurà de validar l'executiva del partit i serà en qualitat d'independent.

Considerat un bon coneixedor de l'òrbita de Convergència Democràtica de Catalunya, és autor de llibres com "Per què hem guanyat. 127 dies que van canviar Catalunya" (2015), "Ara sí que toca! El pujolisme, el procés sobiranista i el cas Pujol" (2003/2014) o "Què pensa Pasqual Maragall" (1998).

El seu darrer llibre és "Assaig general d'una revolta" (2019), sobre el procés independentista català.

En el darrer article a La Vanguardia, el periodista es referia al fet "previsible" que després de les eleccions generals del 23 de juliol, "si es conforma un executiu central de les dretes", hi hagi un "xoc entre La Moncloa i una part majoritària de la societat catalana, votants d'esquerres i independentistes".

Les posicions de Rufián i Jordà les va anunciar Oriol Junqueras al darrer consell nacional dels republicans, on va assegurar que la fins ara consellera serà un puntal per a la candidatura a Madrid, i va avalar la tasca de Rufián al Congrés, amb moments, va dir, "molt complicats".

El fitxatge d'Álvaro arriba mesos després de les incorporacions al govern de figures com el també vilanoví Carles Campuzano, provinent de CDC; Joaquim Nadal, del PSC, i Gemma Ubasart, de Podem.

ARXIVAT A:
ERCCongrés dels DiputatsEleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut