Una màquina fent els treballs d'enderroc de l'Escola de Vela de Platja d'Aro (ACN/Ariadna Reche)

Enderroquen l'Escola de Vela de Platja d'Aro que el temporal va descalçar fa un mes

Aviat es deixarà la platja neta perquè la població i els turistes hi puguin accedir "amb tota seguretat"

Els treballs d'enderroc de l'edifici de l'Escola de Vela de Platja d'Aro han començat aquest divendres al matí. L'Ajuntament ho ha accelerat després que dilluns comencessin a cedir algunes de les parets i se'n declarés l'estat de ruïna i l'emergència d'actuació.

Es preveu que l'enderroc es completi amb aquesta primera actuació, cosa que permetria retirar també el formigó dels fomentats i es deixarà la platja neta perquè la població i els turistes hi puguin accedir amb tota seguretat i sense cap resta d'obra.

L'activitat de l'escola es reprendrà en les pròximes setmanes amb equipaments temporals.

Les restes en ruïna de l'Escola de Vela de Platja d'Aro (ACN/Ariadna Reche)

Un edifici amb història

L'edifici que s'està enderrocant es va construir a mitjans dels 80 per l'Ajuntament de Platja d'Aro amb la intenció de "fomentar l'activitat nàutica al municipi i apropar el mar als ciutadans", segons ha explicat l'alcalde, Maurici Jiménez.

El consistori ha manifestat que manté aquesta voluntat, tot i que és conscient que "no es pot recuperar l'espai original perquè les condicions meteorològiques actuals fan que ja no es puguin construir edificis a la sorra".

 

Actuació complementària al passeig marítim

L'enderroc de l'edifici no és l'única actuació que està fent l'Ajuntament a la platja. Hi ha una segona actuació al passeig marítim que consisteix en la "consolidació dels accessos i la mobilitat" del tram de passeig entre la desembocadura Ridaura i Port d'Aro.

Segons ha anunciat l'alcalde, serà una obra "molt similar a la que es va fer el 2020 a la zona nord del passeig, afectada pel temporal Gloria". Es tracta de consolidar la duna amb una rocalla que eviti que les onades l'envesteixin.

Jiménez ha recordat també que caldrà actualitzar el projecte de construcció d'una passera sobre el Ridaura i ha comentat que el de Platja d'Aro no és un cas aïllat, sinó que el canvi climàtic està afectant altres localitats de costa.

 

 

Anar al contingut