Andoain

Els processats d'"Egunkaria" es consideren víctimes del "pols del PP contra el govern"

Els set processats pel "cas 'Egunkaria'", la presumpta relació il·lícita entre el rotatiu basc i ETA, han valorat en una roda de premsa la decisió de l'Audiència Nacional de dictar l'obertura del judici oral contra la causa del diari clausurat. Es consideren víctimes del pols que el Partit Popular manté contra el govern des del seu "bastió més lleial, la judicatura", i creuen que la sala penal de l'Audiència sembla respondre més a una consigna política que a un rigorós posicionament jurídic. Demanen el sobreseïment del cas i critiquen que l'Associació Víctimes del Terrorisme i Dignitat i Justícia hagin estat "l'instrument" per mantenir les imputacions i fer possible el judici.

Actualitzat
Els processats critiquen que l’Audiència hagi ventilat la qüestió en un “sospir de dos folis”. Ho consideren una “actitud insultant” cap a les defenses i cap a l’informe “sòlid i detallat” de la fiscalia, que no va apreciar indicis suficients per vincular aquest diari amb l’entorn d’ETA.

Marcelo Otamendi, l’últim director del rotatiu, Ignacio María Uria Manterola, Francisco Javier Alegría, Javier Oleaga, Juan María Torrealdai, José María Auzmendi i Pedro Zubiria se senten perjudicats per la instrumentalització de les víctimes del terrorisme i s’han preguntat què pinten en aquest cas l’Associació Víctimes del Terrorisme i Dignitat i Justícia, que exerceixen l’acusació popular. En aquest sentit, subratllen que “Egunkaria” mai no ha produït cap víctima i que, en realitat, les víctimes són ells.

L’actuació de l’Audiència Nacional és, per ells, una evidència més del descrèdit en què aquest organisme judicial incorre insistentment “atrapada pels seus propis i profunds vicis en la trampa del bipartidisme”. També entenen que l’única alternativa de resolució legal i justa del cas en contra d’ells és el sobreseïment i creuen que això facilitaria una “resolució constructiva” d’altres casos similars o idèntics instruïts amb el suposat entorn d’ETA i que s’amunteguen a l’Audiència.
Anar al contingut