Els panellets mantenen el preu de l'any passat malgrat la inflació

A Catalunya es vendran 250.000 panellets i l'estrella segueix sent el de pinyons

Neus Santamaria BoschActualitzat

Aquest any es vendran a Catalunya 250.000 quilos de panellets. És un nombre similar al de l'any passat, quan es van recuperar les xifres d'abans de la pandèmia.

El seu preu rondarà els 60 euros el quilo, depenent de la pastisseria i els ingredients que porti. És pràcticament el mateix preu que l'any passat, malgrat l'encariment de l'electricitat i les matèries primeres.

Als pastissers, la factura de la llum ara els costa el doble que l'any passat. També s'ha apujat el sucre, que ha passat de 60 cèntims el quilo a 1,35 euros, o l'ametlla, que ara la troben un 30% més cara que fa uns mesos. Per tant, se'ls ha retallat el marge de benefici.

Segons explica Jordi Reverter, de la pastisseria Nèctar de Cassà de la Selva, els pastissers són "conscients que no poden repercutir-ho tot en el preu final per ajudar al consum, però és una situació difícil".

També recorda que fa uns anys "els clients compraven mig quilo o un quilo de panellets. Ara s'ho miren més i ho fan per unitats. Si són cinc a dinar, en compraran deu, per exemple".

Panellets de pinyons i de coco
Aproximadament tres de cada quatre panellets que es venen són els tradicionals de pinyons (Flickr / Roger Ferrer Ibáñez)

El panellet estrella, el de pinyons

El panellet estrella continua sent el de pinyons. De fet, el gremi calcula que tres de cada quatre panellets que es venen són d'aquest tipus. Altres clàssics són els d'ametlla, coco o cafè.

A més, els pastissers també s'esforcen per crear gustos nous, com per exemple de maduixa, plàtan o figues, per atreure així els més joves i que se sumin a la tradició.

La campanya de panellets de Tots Sants durarà 12 dies. Segons el gremi, el fet que l'1 de novembre caigui en dimarts facilitarà els desplaçaments a segones residències i això beneficiarà també les pastisseries de fora de les grans ciutats.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaGastronomiaEmpresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut