Dos joves celebren la decisió dels Boy Scouts.
Dos joves celebren la decisió dels Boy Scouts de reparar els casos d'abusos
Estats Units

Els Boy Scouts aixequen el veto als menors obertament homosexuals, però no als adults

Després de 103 anys, els joves de fins a 18 anys homosexuals podran entrar a formar part dels Boy Scouts. L'assemblea general de l'organització ha aprovat amb un 61% de vots a favor d'eliminar la clàusula discriminatòria per als joves, tot i que ha decidit mantenir la prohibició que els adults que siguin gais puguin formar-ne part. El motiu, diuen, és evitar eventuals assetjaments sexuals a menors.

RedaccióActualitzat
Decisió històrica als Estats. Després de 103 anys, els joves de fins a 18 anys que es declaren obertament homosexuals podran entrar a formar part dels Boy Scouts als Estats Units. I és que fins ara se'ls prohibia l'entrada en els estatuts de l'organització. L'assemblea general de l'organització, formada per 1.400 caps de colla, ha aprovat amb un 61% de vots a favor d'eliminar la clàusula discriminatòria per als joves, tot i que ha decidit mantenir la prohibició que els adults que siguin gais puguin formar-ne part. Segons l'esmena que s'ha sotmès a votació, "no es pot negar a cap jove participar en els Boy Scouts dels Estats Units sobre la base de la seva orientació o preferència sexual". La norma, però, entrarà en vigor a partir de l'1 de gener del 2014.

La votació augmenta la pressió perquè l'organització admeti els pares i líders adults homosexuals de les colles bandejats per evitar eventuals assetjaments sexuals a menors.

Els Boy Scouts van ajornar la decisió sobre aquesta qüestió el passat mes de febrer, quan després de diversos dies de deliberacions no es van posar d'acord. La política dels Scouts venia reforçada pel Tribunal Suprem dels Estats Units, que en una sentència del 2000 va donar el vistiplau al dret de prohibir l'entrada als homosexuals, una política que els mateixos Scouts van refermar l'any passat, tot i que aquesta postura va fer que disminuïssin membres i patrocinadors corporatius.

L'assumpció de l'homosexualitat ha desgastat durant anys una institució que depèn del suport de grups religiosos en set de cada deu filials que té arreu dels EUA. De fet, els Escoltes nord-americans es regeixen per un codi intern amb una forta càrrega moral i religiosa. Actualment agrupen 2,7 milions de joves, però el nombre de membres s'ha reduït prop d'un terç des del 1999.

Per la seva banda, grups conservadors i algunes organitzacions religioses s'han posicionat en contra de qualsevol canvi perquè diluiria el missatge dels Boy Scouts sobre la moral i destruiria l'organització.
Anar al contingut