L'equip del Disfrutar, celebrant la distinció com a cinquè millor restaurant del món (CCMA)

El restaurant Disfrutar, cinquè millor del món en una llista que encapçala el Noma

El local de Barcelona, distingit al rànquing dels 50 millors restaurants del món

Irene Vaqué ReigActualitzat

El restaurant Disfrutar, de Barcelona, ha estat distingit com a cinquè millor restaurant del món, segons el rànquing dels millors 50 establiments del món.

La cuina creativa i d'avantguarda dels xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch ha rebut aquest reconeixement de la llista The World's 50 Best (Els 50 millors del món), que ha coronat el danès Noma, un antic celler de Copenhaguen, com a millor restaurant del món.

L'art culinari d'aquest tres deixebles d'El Bulli ha merescut elogis com una de les experiències gastronòmiques "més delicioses, sorprenents i arriscades" del món.

L'equip del Disfrutar s'ha declarat molt content per aquest cinquè lloc:


Situat a l'Eixample, el local va aparèixer per primera vegada en aquesta llista el 2018. Va debutar en el 18è lloc i ha anat escalant posicions fins arribar a aquest cinquè lloc, amb una oferta gastronòmica "consistentment extraordinària" que els experts han descrit com un "emocionant volta en una muntanya russa".

Els cuiners han agraït un reconeixement que ha arribat després d'una "llarga espera" per la pandèmia:

 

Dos danesos al capdavant del rànquing

En una gala a Anvers, la llista dels 50 millors restaurants ha confirmat la trajectòria exitosa de dos establiments danesos.

Al capdamunt del rànquing, el Noma, del xef René Redzepi, de qui el jurat destaca que és el xef amb més futur del món. De la seva feina sorgeix una gastronomia de temporada i trencadora, amb tres menús diferents al llarg de l'any, amb apostes pel marisc, la verdura i "el joc i el bosc".

Al seu compte d'Instagram, el Noma ha mostrat el "moment increïble" en què s'han assabentat que encapçalaven el rànquing dels millors restaurants del món:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noma (@nomacph)


El Noma, que fa poc ha rebut la tercera estrella Michelin, ja va ser reconegut com a millor restaurant del món el 2010, 2011, 2012 i 2014. Va tancar dos anys després i el 2018 va obrir en un lloc diferent.

La cuina del danès Noma, millor restaurant del món (Flickr/City Foodsters)

El segon lloc ha estat per a un altre danès, Geranium, que té la particularitat que acull els comensals en un estadi de futbol.

El xef Rasmus Kofoed, el primer de Dinamarca a guanyar tres estrelles Michelin, porta a la taula els productes de les aigües que envolten el país i, segons el jurat, és un mestre sense rival en "donar bellesa al menjar".

El tercer lloc ha estat per al basc Asador Etxebarri, d'Atxondo, del qual destaquen que és el rei de la graella i porta la carn a la brasa "a un nou nivell". Amb el domini de la llenya i la selecció acurada dels productes aconsegueix "respectar els sabors naturals intrínsecs dels productes locals".

El xef Víctor Arguinzoniz ha rebut el reconeixement dels companys de professió en aquests guardons, amb l'Estrella Damm Chef's Choice Award 2021.

El llistat l'elaboren més de 1.000 experts en gastronomia independents i hi apareixen sis establiments de l'estat. A banda del Disfrutar i l'Etxebarri, hi apareixen el Mugaritz, de Sant Sebastià, en catorzè lloc; l'Elkano, de Getaria, en setzè lloc; el madrileny Diverxo, al lloc número 20, i l'Azurmendi, de Bilbao, en la posició número 49.

La llista dels 50 millors restaurants es pot consultar sencera en aquest enllaç i s'ha tornat a publicar aquest any després de l'aturada per la pandèmia.

 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut