Barcelona

El PSC aposta per arribar al màxim consens per desbloquejar la situació política

Miquel Iceta considera que la negativa de la CUP representa un "fracàs rotund" de Mas i es postula per repetir com a candidat del PSC en unes possibles noves eleccions

RedaccióActualitzat

El PSC s'ofereix a negociar per intentar arribar al màxim consens possible, davant la situació de bloqueig a Catalunya després del "no" de la CUP a la investidura d'Artur Mas. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, s'ha mostrat obert a la negociació amb qui estigui disposat a parlar de quatre eixos fonamentals:

"En primer lloc, la reactivació econòmica i la creació de treball; segon, la defensa de l'estat del benestar; tercer, la lluita contra la corrupció i el frau fiscal; i quart, la recerca d'un nou acord amb la resta d'Espanya que ens permeti votar en un referèndum."

Iceta ha demanat a Artur Mas que reconegui que la negativa de la CUP a investir-lo suposa "un fracàs polític rotund". Segons el diputat del PSC, aquesta hauria de ser la primera de les premisses sobre les quals hauria d'actuar ara Mas, tant si decideix retirar-se com si afronta noves eleccions. 

Miquel Iceta ha assegurat que no té por d'enfrontar-se a Mas en uns nous comicis. S'ha mostrat "encantat" i "disposat" a repetir com a cap de cartell del PSC en unes noves eleccions al Parlament. Aquesta decisió, però, l'ha deixat en mans dels òrgans interns del partit, que es reuniran a partir de dilluns de la setmana que ve. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut