El pitjor desastre natural al sud del Brasil deixa una vuitantena de morts a Porto Alegre

La capital de l'estat de Rio Grande do Sul ha quedat gairebé aïllada per unes inundacions que han afectat barris sencers

RedaccióActualitzat

Les devastadores inundacions al sud del Brasil han provocat la mort d'almenys 76 persones, segons l'últim balanç provisional que pot augmentar fàcilment perquè hi ha un centenar de desapareguts. L'estat de Rio Grande do Sul, fronterer amb l'Argentina i l'Uruguai, és el més afectat pel que es considera el pitjor desastre natural de la història de la regió.

La capital, Porto Alegre, té barris sencers sota les aigües i ha quedat pràcticament aïllada, amb l'estació d'autobusos negada i l'aeroport internacional tancat per la crescuda del riu Guaíba, sense precedents des del 1941.

El Mercat Públic de Porto Alegre, inundat per la crescuda del riu Guaíba (EFE/Isaac Fontana)

Més de 88.000 habitants han hagut d'abandonar el lloc on viuen i anar-se'n a casa de familiars i amics, i 16.600 han trobat allotjament en refugis públics.

Amb una població d'onze milions de persones, hi ha 421.000 domicilis sense energia elèctrica i 115 municipis no tenen serveis de telefonia i internet. Les autoritats també han demanat a la població que estalviï aigua perquè hi ha problemes per potabilitzar-la.

Una seixantena de carreteres estan bloquejades (EFE/Isaac Fontana)

Pel que fa a les vies de comunicació, encara hi ha una seixantena de carreteres amb bloquejos totals i parcials a causa de la crescuda dels rius a la zona.

El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha sobrevolat les poblacions afectades, necessitades d'ajuda. Hi ha un miler de militars desplaçats per fer tasques de suport al govern regional.

Tot i que les pluges tropicals han anat a menys les últimes hores, les autoritats han advertit que encara s'allargaran uns dies més. 

 

ARXIVAT A:
BrasilCrisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut