València

El jutge deixa Alfonso Rus en llibertat sota fiança de dos milions d'euros

El jutge ha fixat fiances de dos milions d'euros per a Rus i Caturla i d'un milió d'euros per a Medina i Llopis

Actualitzat

El jutge ha ordenat deixar en llibertat provisional l'expresident de la Diputació de València i del PP provincial Alfonso Rus, els exvicepresidents de la corporació provincial Juan José Medina i Máximo Caturla i l'exalcalde del Genovés Emilio Llopis. El magistrat ha acordat aquesta mesura en no apreciar risc de fuga ni de destrucció de proves en el cas d'aquests quatre detinguts, els últims que han declarat.

El jutge ha fixat fiances de dos milions d'euros per a Rus i Caturla i d'un milió d'euros per a Medina i Llopis. A més, acorda com a mesures cautelars l'obligació que compareguin cada quinze dies al jutjat.

Alfonso Rus, considerat el cap visible de l'entramat Imelsa, s'ha acollit al dret de no declarar davant del jutge, però sí que ha fet declaracions davant els mitjans que l'esperaven a la seva sortida del jutjat.

Rus afirma que tota la investigació "és un muntatge", que ell és innocent i que desconeix de què l'acusa la fiscalia. També ha afegit que el que volen, des de fa temps, és apartar-lo del partit.

La investigació se centra en un suposat finançament irregular del Partit Popular valencià a través de contractes arreglats i comissions il·legals, a canvi d'adjudicacions fraudulentes.

El diner negre procedent de les comissions anava a l'empresa Imelsa per després blanquejar-lo amb aportacions de dirigents i militants del partit.

Aquest dimecres ja van quedar en llibertat provisional 14 dels detinguts. En total, les 24 persones detingudes dimarts en l'"operació Taula" han quedat en llibertat provisional, 23 d'ells amb fiança de responsabilitat civil. Totes continuen com a investigades en la causa per prevaricació, malversació, suborn i tràfic d'influències.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut