Una màquina amb què es fa aquesta tècnica de la fractura hidràulica
Una legislació que complica les tècniques d'extracció de gas i petroli del subsòl si afecta el medi ambient, el paisatge o les condicions socioeconòmiques d'una zona
Barcelona

El govern crea un grup de treball per estudiar les possibilitats del "fracking" a Catalunya

El govern català crearà un grup de treball sobre la investigació i l'extracció d'hidrocarburs amb la tècnica de fractura hidràulica, coneguda com el "fracking". Serà un equip interdepartamental que elaborarà un informe sobre les reserves de gas de pissarra que hi ha a Catalunya, valorant els riscos i oportunitats associats a la seva explotació.

Actualitzat
El govern català crearà un grup de treball sobre la investigació i l'extracció d'hidrocarburs amb la tècnica de fractura hidràulica, coneguda com el "fracking"'. Serà un equip interdepartamental que elaborarà un informe sobre les reserves de gas de pissarra que hi ha a Catalunya, valorant els riscos i oportunitats associats a la seva explotació, que permeti a l'executiu establir un criteri i fixar la seva posició a l'hora de prendre decisions sobre aquesta tècnica. El document haurà d'estar elaborat en un termini de tres mesos.

Respecte al rebuig que el "fracking" provoca, per les crítiques dels grups ecologistes, el conseller de presidència i portaveu, Francesc Homs, ha dit que entén que el que no es coneix creï rebombori i que el que pretén el govern és saber-ne els pros i els contres de la seva explotació a territori català. En aquest sentit, ha lamentat que la competència per autoritzar definitivament l'explotació del "fracking" sigui de l'estat espanyol.


Consulta l'especial "Fracking" i debat energètic.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut