Foto històrica de la seu del Banc d'Espanya a Madrid (Foto: Banc d'Espanya)
Seu del Banc d'Espanya a Madrid (Foto: Banc d'Espanya)
Madrid

El Banc d'Espanya considera imprescindible la reforma laboral

El Banc d'Espanya insisteix que la reforma laboral és urgent i imprescindible, i que hauria d'estar enllestida abans de l'estiu. L'informe anual de la institució incideix sobretot en els contractes. L'organisme considera que en els indefinits l'acomiadament és molt car i, en canvi, en els temporals el treballador està desprotegit. També creu que n'hi ha massa modalitats. El Banc d'Espanya defensa també que la negociació col·lectiva s'hauria d'adequar més a les necessitats de cada empresa. L'informe de la institució també proposa que la rebaixa del sou dels funcionaris es reflecteixi en el sector privat.

Actualitzat
El Banc d'Espanya pronostica que "en els pròxims trimestres" augmentarà el nombre de persones en atur de llarga durada, una situació que ja pateixen 1,8 milions de persones. L'antic banc emissor demana al govern que "asseguri el caràcter temporal" de les ajudes a les persones que ja han exhaurit l'atur, les subvencions per la compra d'automòbils o determinades línies de crèdit de l'ICO. 

Sobre la reforma del sistema financer, que ja està marxa, el Banc d'Espanya destaca que també hauria d'estar enllestida abans de l'estiu amb el resultat de menys entitats i més solvents i anuncia que farà públiques les anomenades proves d'estrès que ha fet a bancs i caixes per saber si resistirien en un escenari econòmic pitjor. L'objectiu és que els mercats sàpiguen la situació real del sector en un moment en què creixen les especulacions sobre la solvència de la banca espanyola.

Una altra reforma urgent és, segons el Banc d'Espanya, la del sistema de pensions. La institució està d'acord amb la proposta del govern de retardar l'edat de jubilació i considera "especialment oportú" que el debat es plantegi ara. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut