La prohibició d'arrossegar maletes amb rodes s'aplicarà al centre històric de Dubrovnik
La prohibició d'arrossegar maletes amb rodes s'aplicarà al centre històric de Dubrovnik (Unsplash/Geio Tischler)
Dubrovnik

Dubrovnik prohibeix les maletes amb rodes al centre històric pel soroll que fan

L'alcalde de la ciutat assegura que "només és el principi" d'un seguit de mesures per reduir les molèsties als veïns associades al turisme

Arrossegar una maleta amb rodes pot arribar a ser molt sorollós en funció del paviment. A Dubrovnik, una destinació turística de primer ordre al Mediterrani, l'Ajuntament ha anunciat que les ha prohibit al centre històric de la ciutat per evitar les molèsties que la contaminació acústica causa als veïns. Estan farts de sentir les rodes espetegar amb les llambordes pels carrers de pedra. 

En declaracions als mitjans, l'alcalde, Mato Franković, ha explicat que, ja des d'aquest estiu, els visitants d'aquesta localitat costanera de Croàcia tindran prohibit anar amb maletes de rodes, perquè els ciutadans s'han queixat que no els deixen dormir.

La solució, per ara, serà carregar l'equipatge a mà quan vagin pels carrers del nucli emmurallat. 
 

L'alcalde: "Això només és el principi"

La intenció de l'Ajuntament és que, a partir del novembre, estigui disponible un espai on els visitants puguin deixar les maletes abans d'entrar a la part antiga. Els turistes pagaran una taxa perquè els portin l'equipatge a l'adreça on s'estiguin.

"Això només és el principi. L'objectiu final és crear un centre logístic a l'aeroport, des del qual tots els equipatges dels turistes de Dubrovnik es transportaran des de l'aeroport de Čilipi fins a l'adreça dels visitants", ha afirmat l'alcalde, que defensa un seguit de mesures per reduir les molèsties que la pressió turística causa als veïns. "La nostra ciutat necessita ordre", ha afegit en declaracions a Jutarnji

Segons recull el diari, les noves regles formen part del pla "Respecta la ciutat" i s'expliquen en un vídeo que es passa als viatgers que arribin a l'anomenada "perla de l'Adriàtic" amb Croatia Airlines. El govern municipal està parlant amb altres aerolínies perquè la informació arribi per més vies. 

Dubrovnik rep més d'un milió de turistes cada any
Dubrovnik rep més d'un milió de turistes cada any (Europa Press)

Dins del pla, també es regula la presència i horaris dels vehicles de repartiment al centre històric, per evitar la saturació, i s'adquiriran cotxes elèctrics per prestar el servei, que serà municipal. També s'ha ordenat el tancament de la terrassa d'un local cèntric i molt popular perquè tenia la música massa alta. O s'ha prohibit enfilar-se als monuments o passejar-se per la part antiga sense samarreta. 

Dubrovnik, declarada patrimoni de la humanitat el 1979, té més de 40.000 habitants i es calcula que rep 36 turistes per cada persona que hi viu. El 2019 van visitar aquesta ciutat de la costa dàlmata prop d'1,5 milions de turistes. L'atractiu turístic s'ha disparat encara més pel fet que ha estat escenari del rodatge de la coneguda sèrie "Joc de trons"

 

ARXIVAT A:
TurismeCroàcia
Anar al contingut