La imatge del fugitiu és habitual en els taulers d'anuncis de la policia japonesa

Detingut 50 anys després un dels fugitius més buscats del Japó per una sèrie d'atemptats

Un home ingressat per un càncer terminal ha explicat que és Satoshi Kirishima, involucrat en el sanguinari Front Armat Antijaponès d'Àsia Oriental els anys 70

Redacció/AgènciesActualitzat

Feia mig segle que el buscaven, i l'han acabat trobant. La policia japonesa està d'enhorabona després d'haver aconseguit detenir un home que s'ha identificat com a Satoshi Kirishima, membre d'un grup extremista d'esquerres i un dels fugitius més buscats del país per la seva implicació en una sèrie d'atemptats amb explosius durant la dècada dels setanta.

L'home té ara 70 anys i l'han pogut detenir, assegura la cadena pública NHK, perquè ell mateix ha començat a explicar-ho tot després d'haver ingressat amb un nom fals en un hospital de la prefectura de Kanagawa.

Allà és on l'ha acabat detenint la Policia Metropolitana de Tòquio, que s'encarrega d'interrogar-lo per intentar aclarir els detalls del cas.


Un càncer terminal

Segons detalls de la investigació referides a aquest mitjà, l'home va ingressar al centre hospitalari a principis d'aquest any per un càncer terminal, i ara s'ha començat a referir a ell mateix com a Kirishima i a parlar detalladament sobre l'atemptat a què se'l vincula.

El personal de l'hospital va alertar la policia, i ara es preveu que es practiqui una prova d'ADN a l'home per determinar si és realment el pròfug.

Kirishima, la imatge del qual segueix sent àmpliament distribuïda per la policia arreu del Japó, estava en busca i captura des del 1975 per la seva suposada implicació en una sèrie d'atemptats amb explosius, els anys 1974 i 1975, en grans empreses com ara Mitsubishi Heavy Industries o Mitsui.


Dos companys condemnats a mort

El pròfug, que ha aconseguit escapar-se de les autoritats durant gairebé mig segle, formava part en el seu moment de l'anomenat Front Armat Antijaponès d'Àsia Oriental, una organització de la nova esquerra japonesa i de tall anarquista, declarada terrorista, que va operar entre el 1972 i el 1975.

L'atemptat a Mitsubishi Heavy Industries, del 1974, va ser un dels més sanguinaris. Comès a plena llum del dia, vuit persones van morir i 165 més van resultar greument ferides.

Kirishima hauria estat el responsable de col·locar i detonar un explosiu a l'Institut d'Investigació Econòmica Industrial de Corea, l'any 75.

El grup, que va dur a terme una sèrie de 12 atemptats d'aquest tipus, va ser dissolt després que les autoritats van arrestar la majoria dels seus membres, que en alguns casos tenien vincles o van acabar formant part de l'Exèrcit Roig Japonès.

Fins ara s'ha acusat formalment vuit persones del Front Armat Antijaponès, dues de les quals van ser condemnades a mort.

ARXIVAT A:
Japó
Anar al contingut