La nena tenia símptomes d'hipotèrmia quan la va trobar, però va arribar a l'hospital en situació estable (Europa Press)

Detenen la mare del nadó trobat en un contenidor en un municipi de Sevilla

Se l'acusa d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa per l'abandonament que va tenir lloc al desembre

La Guàrdia Civil ha detingut la mare biològica del nadó acabat de néixer trobat en un contenidor a Los Palacios y Villafranca, un municipi de Sevilla, el 19 de desembre passat.

La nena, que pesava 2,1 kg i encara portava el cordó umbilical quan una veïna la va trobar, després de sentir-la plorar, va ser traslladada a l'hospital Virgen de Valme amb símptomes d'hipotèrmia, i hi va arribar en situació estable. La mare, a qui han fet proves d'ADN, està acusada d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

De moment està detinguda a les instal·lacions de la Guàrdia Civil de Sevilla i es preveu que passi a disposició judicial aquest divendres. La policia manté oberta la investigació per saber si hi ha més persones implicades en l'abandonament de la nena.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Socials de la Junta d'Andalusia va anunciar, en trobar la nena, que se'n farien càrrec si no trobaven familiars de la família biològica que se'n fessin responsables, i que li buscarien, de forma urgent, una família d'acollida. També que li posarien de nom Nieves, perquè és la patrona del municipi i pel fred que feia al carrer el dia que la van trobar.

La nena va estar 10 dies ingressada a l'hospital i ara viu amb la seva família adoptiva, segons fonts de la conselleria.


 

ARXIVAT A:
PolicialMenors
Anar al contingut