Bèlgica

Detenen 14 presumptes membres d'Al-Qaeda a Bèlgica preparats per atemptar

La policia belga ha detingut catorze persones sospitoses de pertànyer a la xarxa Al-Qaeda. Les detencions han tingut lloc poques hores abans que comencés a Brussel·les una cimera de caps d'estat i de govern de la UE. Almenys tres estarien preparades per portar a terme un atemptat de manera imminent. El fiscal general del país ha declarat que no està clar si els presumptes terroristes volien atacar un objectiu al Pakistan o a l'Afganistan o bé atemptar a la mateixa capital belga, però sí que hi ha constància que un dels detinguts s'havia acomiadat dels seus familiars, disposat a morir i anar al paradís. Un portaveu de la policia ha descrit l'operació com la més important que s'ha fet mai a Bèlgica contra el terrorisme.

Actualitzat
Les detencions d'aquest dijous, que són el resultat d'un any d'investigacions en què han participat 83 agents, s'han precipitat per la coincidència de dos factors: la immediatesa de la possibilitat d'un atemptat, en verificar-se que un dels detinguts s'havia acomiadat de la seva família, i la celebració a Brussel·les d'una cimera de caps d'estat i de govern de la UE. Dos factors que, com ha dit el fiscal general belga, podrien o no estar relacionats però que, en qualsevol cas, s'ha preferit actuar preventivament.

Les 14 persones detingudes, entre les quals hi ha diverses dones, passaran les pròximes hores a disposició judicial. Tots els arrestats formaven part d'un grup que havia rebut entrenament o havia participat en combats a la zona fronterera entre l'Afganistan i el Pakistan i que mantenia relacions amb membres "importants" d'Al-Qaeda.
Anar al contingut