Una cingonya als Aiguamolls de l'Empordà
Una cingonya als Aiguamolls de l'Empordà
Girona

Detecten grip aviària en una cigonya morta als Aiguamolls de l'Empordà

La Generalitat ha immobilitzat els ocells de corral de les granges que hi ha en un radi de tres quilòmetres i prohibeix caçar ocells silvestres en un radi de deu quilòmetres

RedaccióActualitzat

S'ha detectat un cas de grip aviària, que només afecta els ocells. Es tracta d'una cigonya que han trobat morta als Aiguamolls de l'Empordà, segons ha confirmat el Departament d'Agricultura. La Generalitat ha remarcat, però, que no hi ha risc per a la salut pública. Tot i això, s'han activat mesures preventives i de vigilància a la zona.

El pla de vigilància sobre el virus d'influença aviària ja s'havia reforçat arran del brot detectat a França al desembre. Seguint la normativa europea, s'han activat mesures com la immobilització de l'aviram de les granges en un radi de tres quilòmetres al voltant d'on s'ha trobat la cigonya. També s'ha decretat la prohibició de caçar ocells silvestres en un radi de deu quilòmetres i des del Departament es destaca la importància de mantenir les mesures de bioseguretat a les explotacions pel que fa al contacte amb els ocells salvatges, mesures que el sector ja tenia en compte des del desembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut