Madrid

De la Vega afirma que el compromís del govern espanyol amb les infraestructures a Catalunya és "clar i ferm"

En el primer Consell de Ministres després de les vacances d'estiu, la vicepresidenta del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, ha reiterat les disculpes de l'executiu als catalans pel mal funcionament de les infraestructures. Segons la vicepresidenta, el compromís del govern espanyol amb les infraestructures a Catalunya és "clar i ferm". De la Vega, però, ha insistit que el seu executiu està invertint molt més que els governs precedents del PP. La vicepresidenta del govern ha condemnat "sense pal·liatius" l'atemptat comès per ETA aquesta matinada a Durango i ha mostrat la seva solidaritat amb els afectats i també amb els cossos de seguretat de l'Estat.

Actualitzat

La vicepresidenta del govern central, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat, en el primer Consell de Ministres després de les vacances, que el compromís de l'executiu per reconduir les inversions i millorar les infraestructures a Catalunya és evident.

De la Vega ha demanat una altra vegada disculpes per les molèsties causades als ciutadans, que han estat, segons ha dit, "greus".

La vicepresidenta ha assegurat que des del començament de la legislatura, la inversió que ha fet el Ministeri de Foment en infraestructures de transport aeri, terrestre i marítim ha estat de 7.850 milions d'euros. Pel que fa a inversió executada, De la Vega ha donat una xifra de 5.182 milions d'euros, cosa que suposa un creixement del 57,78% respecte a l'any anterior. A més a més, Foment ha licitat en tres anys i mig un volum d'obra a Catalunya de 5.979,22 milions d'euros, que supera en un 60,31% la licitació mitjana anual dels últims quatre anys del govern del PP, segons l'informe que s'ha presentat al Consell de Ministres.

Pel que fa a la xarxa ferroviària, la vicepresidenta ha explicat que s'hi han invertit més de 2.660 milions d'euros i ha confirmat el 21 de desembre com la data de l'arribada de l'AVE a Barcelona. A més, De la Vega ha afirmat que en tres anys Espanya serà el país amb més quilòmetres d'alta velocitat.

El Consell de Ministres ha autoritzat el Ministeri de Foment a licitar les obres de construcció d'una base de muntatge per a la línia d'alta velocitat amb el recorregut Madrid - Barcelona - Frontera francesa a la província de Girona. Les obres compten amb un pressupost de licitació que puja a 22.488.897,89 euros.

La segona del govern espanyol també ha parlat de l'aeroport del Prat, del qual ha destacat que, gràcies a les obres que s'hi estan fent, a finals del 2008 serà "modèlic". De la Vega ha parlat d'un increment de la inversió que s'ha fet al Prat del 32%, fins a 1.437 milions.

El Consell de Ministres ha aprovat l'ocupació urgent d'uns terrenys per ampliar l'aeroport de Girona amb la finalitat d'instal·lar el sistema que permetrà que els dies de boira es pugui aterrar sense problemes de visibilitat.

A més el Consell ha acordat ocupar una superfície de gairebé 40.000 metres quadrats per ampliar l'aeroport de Sabadell i adequar les àrees de seguretat segons l'Organització Internacional d'Aviació Civil. Aquest acord, de caràcter "urgent", implica expropiar tres finques del terme municipal de Sabadell.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut