La policia investiga l'explosió com un acte de terrorisme
La policia investiga l'explosió com un acte de terrorisme (Reuters/Phil Noble)

David Perry, el taxista de Liverpool aclamat com un heroi per haver evitat una massacre

El taxista va sospitar del seu passatger i va decidir bloquejar les portes i fugir corrents just quan el vehicle explotava a l'Hospital de Dones de la ciutat

RedaccióActualitzat

David Perry conduïa el seu taxi a Liverpool quan va detectar una actitud sospitosa del passatger. Va decidir bloquejar les portes, un gest que podria haver-li costat la vida, però que va evitar la mort de més persones. Va poder fugir del vehicle, just quan explotava a l'Hospital de Dones de la ciutat.

Al taxi havia pujat un home -única víctima de l'explosió que s'investiga com a terrorisme- que li va demanar que el portés a la catedral. Allà hi havia més d'un miler de persones reunides pel Dia Nacional del Record, que homenatja les forces armades.

Perry va posar direcció a la catedral, però en el trajecte va començar a sospitar. En un moment, segons explica, fins i tot va veure una llum adherida a la roba del passatger. Semblava que l'home la manipulava. El conductor no s'ho va pensar i va bloquejar les portes i va sortir corrents, just en el moment de l'explosió. Va escapar pels pèls i va acabar ferit.

 

Aquest dilluns, Perry  ha sortit de l'hospital i s'ha topat amb els elogis dels seus veïns i també de la classe política. El primer ministre britànic, Boris Johnson, l'ha descrit públicament com un heroi.

L'alcaldessa de Liverpool, Joanne Anderson, ha assegurat que Perry es va comportar de manera "heroica". En concret, ha aplaudit que fos capaç de sortir del taxi i de "tancar les portes", la qual cosa va evitar "un desastre absolutament horrible" diumenge.


Quatre detinguts i nivell d'alerta terrorista

Unitats antiterroristes de la policia britànica han detingut fins ara quatre persones en relació amb l'explosió. Diumenge ja van detenir tres homes de 21, 26 i 29 anys i aquest dilluns s'ha confirmat un quart arrest, el d'un jove de 20 anys a Kensington.

El passatger mort és un home de 32 anys que havia llogat feia poc una casa a la zona de Rutland, prop del parc de Sefton, on s'han fet escorcolls. La policia demana col·laboració ciutadana per investigar el cas.

Un artefacte de fabricació casolana que portava el passatger és el que va provocar l'explosió. La policia investiga ara les motivacions i ho considera una acció terrorista.

El primer ministre, Boris Johnson, ha dit que és un recordatori de la necessitat d'estar sempre vigilant. El nivell d'amenaça terrorista ha pujat a sever, que vol dir altament probable.

Les autoritats creuen que és "molt probable" que es produeixin altres fets similars. Liverpool és la segona acció investigada com a terrorismes en menys d'un mes, després de l'assassinat del diputat conservador David Amess.

ARXIVAT A:
Regne UnitTerrorisme
Anar al contingut