L'exterior de l'església on David Amess ha estat assassinat

Mor apunyalat un parlamentari britànic en un acte amb votants a Essex

El diputat conservador sir David Amess, de 69 anys, era en una església de Leigh-on-Sea quan un home l'ha apunyalat diverses vegades abans de ser detingut

Actualitzat

El diputat conservador David Amess estava reunit amb alguns dels votants de la seva circumscripció a Leigh-on-Sea, un poble a l'est de Londres, quan un home l'ha apunyalat diverses vegades.

L'ambulància desplaçada a l'escena del crim no ha pogut salvar la vida del parlamentari, de 69 anys, segons ha informat la BBC.

La policia d'Essex ha confirmat l'atac en un tuit, a més de la detenció d'un jove de 25 anys, a qui acusen d'assassinat. No ha transcendit el mòbil del crim, i es descarta buscar més sospitosos.


Qui era David Amess

David Amess era un veterà parlamentari que cada divendres solia atendre els votants de la seva circumscripció, en unes reunions anomenades "surgeries".

La fotografia oficial de David Amess com a parlamentari (CC Richard Townshend)

Va entrar a la Cambra dels Comuns l'any 1983 i en els últims anys havia destacat pel seu paper favorable al Brexit.

Amess també havia fet campanya en contra de l'avortament i del matrimoni homosexual, motiu pel qual la seva filla, l'actriu Katie Amess, l'havia criticat públicament.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha emès un vídeo en què s'ha mostrat consternat per la mort "d'un dels homes més amables en política"


Jo Cox en el record

L'apunyalament mortal d'Amess ha transportat el Regne Unit a l'any 2016, quan la diputada laborista Jo Cox va ser a assassinada a mans de Thomas Mair, un home vinculat a l'extrema dreta que va ser condemnat a cadena perpètua a finals d'aquell mateix any.

Brendan Cox, vidu de la diputada, ha reconegut en un tuit que tot plegat l'ha fet "tornar al passat".

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut