D'abusos sexuals a robatoris amb força: el mapa de la delinqüència a Catalunya

Es posa en marxa el Visor de Dades Delinqüencials de Catalunya per als delictes comesos entre el 2011 i el 2018

Actualitzat

S'ha posat en marxa el Visor de Dades Delinqüencials de Catalunya. És una eina accessible des d'internet que permet veure d'una manera gràfica i interactiva sobre el mapa de Catalunya el lloc on s'han comès els delictes en el període comprès entre els anys 2011 i 2018. Es tracta de les dades dels Mossos d'Esquadra de denúncies rebudes, casos resolts i detencions de persones.

El visor delinqüencial és un aplicatiu fruit del conveni signat entre la Direcció General de la Policia i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

L'eina, oberta a tothom, permet consultar amb un menú desplegable els diversos delictes classificats segons el Codi Penal, veure les dades en 3D i comparar les d'una zona de Catalunya amb les dades globals.


Per exemple, sobre les denúncies de delictes sexuals, l'any passat a Catalunya es van denunciar 1.500 abusos sexuals. Per mesos, a l'estiu, durant el juliol i l'agost, va ser quan hi va haver més casos. I per regions policials, el mapa per permet veure que la zona del Segrià, les Garrigues i el Pla d'Urgell i a Barcelona, als districtes de Ciutat Vella i l'Eixample, és on més denúncies hi va haver.

D'altres exemples, el nombre de robatoris en força en domicilis: on se'n van registrar més casos va ser als municipis del Tarragonès, al Vallès Oriental i al districte de l'Eixample de Barcelona.

Amb aquest aplicatiu els Mossos d'Esquadra volen acostar i facilitar l'accés lliure a les dades públiques a la ciutadania amb l'objectiu de ser més transparents i propers a les persones.

Anar al contingut