Cues eternes d'usuaris de la T-Jove per fer-se la T-Mobilitat: "És el tercer dia que venim"

ATM argumenta que fa quatre mesos que informen que des del març no es pot adquirir la T-Jove sense la T-Mobilitat i atribueixen el pic de demanda a la falta de previsió

RedaccióActualitzat

Aconseguir una T-Mobilitat s'ha convertit gairebé en una odissea per a desenes de joves. Des de fa un mes, aquesta targeta de transport és imprescindible per comprar la T-Jove, perquè ja no es ven en modalitat cartró.

És el primer títol integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona que s'ha deixat de vendre en el format tradicional i, malgrat que l'anunci es va fer al desembre, són molts els usuaris que encara no disposen del format digital. Molts dels seus usuaris són estudiants i la caducitat trimestral dels seus títols de transport coincideix amb la represa de les classes.

Per això, les cues de joves per adquirir la T-Mobilitat són llarguíssimes des de fa dies. La quarantena de punts de venda que hi ha estan desbordats i no hi ha hores disponibles en cita prèvia fins al mes de maig.

Fins i tot hi ha joves que ho han provat tres dies consecutius i no hi ha hagut manera. Malgrat que hi vagin a primera hora del matí, els primers 50 números que reparteixen s'esgoten en mitja hora: "És el tercer dia que venim. I avui ens han donat números, per fi. Jo tinc l'últim..." es lamenten les estudiants Helena Serrano i Berta Barrot, des de la cua de l'estació de Sants de Barcelona, esperant que la tercera sigui la bona.

"Vaig venir ahir a les 10.30 del matí i em van dir que la cua ja estava tancada, malgrat que només hi havia vuit persones a la cua i faltaven tres hores perquè tanqués", assegura Ariadna Riba, estudiant i usuària del servei. També ha explicat a TV3 que li van contestar que "tenien altres coses a fer" i "que tornés l'endemà".

Asseguren, a més, que l'opció de demanar la targeta via web no és fàcil perquè la pàgina està col·lapsada. I que, si ho fas, "triga 10 dies i jo no puc esperar".

Sense l'opció d'adquirir la T-Jove en format digital, per incorporar-la a la T-Mobilitat, les persones afectades han de comprar altres títols de transport en format cartró. És la queixa d'Ilya Markv, que fa la cua per fer la gestió per al seu fill: "S'haurà de comprar una altra targeta i gastar-se uns diners. No ho trobo normal."


ATM ho atribueix a falta de previsió

ATM argumenta que fa quatre mesos que informen que des del març no es podrà adquirir la T-Jove sense la T-Mobilitat i atribueixen el pic de demanda a la falta de previsió dels estudiants.

Afegeixen que molts usuaris, a principis d'any, encara va optar per l'opció magnètica i que han esperat fins que s'esgotessin els 90 dies del títol que havien comprat al gener per donar-se d'alta a la T-Mobilitat. 

No obstant això, hi ha usuaris que asseguren que intenten aconseguir la targeta des del gener, com l'Ariadna Riba: "Vaig venir al gener per renovar, tot el sistema col·lapsat i em van dir que vingués quan se m'acabés. Vaig venir ahir i no em van atendre i avui tampoc tinc número."

Des de l'ATM recorden també que es pot demanar cita prèvia per evitar cues.

La recent ampliació de la T-Jove dels 25 als 30 anys encara ha sumat més usuaris a la demanda de la T-Mobilitat.

ARXIVAT A:
Transport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut