El títol de la T-mobilitat

La T-Jove, la primera que desapareixerà en cartró i funcionarà només amb T-Mobilitat

No s'ha fet pública la data exacta, però ATM recomana fer la transició a la T-Mobilitat com més aviat millor

RedaccióActualitzat

La T-Jove, la targeta de transport de Barcelona i àrea metropolitana per als joves de fins a 25 anys, deixarà de vendre's en cartró durant els mesos de gener o febrer del 2023.

Serà, de fet, el primer títol que ja no es podrà comprar amb el suport tradicional de cartró amb banda magnètica, i caldrà fer-la servir amb els suports de la T-Mobilitat.

La data exacta a partir de la qual no es podrà comprar en cartró no està clara: ATM diu que serà "durant els primers dos mesos del 2023", i recomana activar la T-Mobilitat com més aviat millor:


Perquè la transició no sigui problemàtica, l'ATM ha engegat aquest divendres una campanya d'informació perquè les instruccions per passar-se a la T-Mobilitat estiguin a l'abast de tothom.

Per tant, ben aviat la T-Jove només es podrà fer servir amb algun dels dos suports disponibles de la T-Mobilitat: la targeta de plàstic amb xip o els mòbils Android amb sistema NFC.


L'ampliació fins als 30 anys, pendent dels pressupostos

A banda d'aquest canvi, també hi ha la intenció d'ampliar la T-Jove dels 25 als 30 anys, una promesa del president de la Generalitat, Pere Aragonès, feta el setembre en el debat de política general al Parlament.

Aquesta ampliació, que es calcula que beneficiarà unes 500.000 persones, costarà uns 30 milions d'euros, està pendent de les negociacions dels pressupostos, i no es concretarà fins al gener com a molt aviat.

L'extinció de les targetes de cartró de la T-Jove és un pas més en la implantació de la T-Mobilitat, que està destinada a substituir totes les targetes de cartró del sistema de transports públics a Catalunya.


Un projecte ambiciós i amb molts problemes

La T-Mobilitat és un projecte que ja té 8 anys, i que es va engegar amb la intenció que ja estigués totalment en marxa el 2017, però diversos factors i problemes de funcionament l'han anat endarrerint i també n'han augmentat el cost.

El maig es va fixar com a nova data a finals del 2024 perquè hagi substituït del tot els títols de cartró amb banda magnètica, i el juliol es va estendre a les corones 2 i 3 de Rodalies.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut