Barcelona

Coscubiela defensa una alternativa "transversal" i diu que la política de blocs ha acabat

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot no ha volgut aclarir si donarien suport a una investidura d'Oriol Junqueras

Actualitzat

Joan Coscubiela s'ha ofert a bastir ponts transversals per sumar el màxim de suport de la societat catalana i defensa que Catalunya Sí que es Pot representa aquesta alternativa "transversal que permetrà al país avançar socialment i nacionalment". Segons ell, "la política de blocs, en terme d'identitats, ha acabat".

Coscubiela també ha recordat que la seva formació ha defensat la celebració d'un referèndum a Catalunya i considera  que "si avui és possible que s'identifiqui el referèndum com a factor clau a Catalunya i a Espanya és perquè alguns l'hem mantingut com a proposta en situacions molt difícils" i ha lamentat que les forces independentistes donessin aquesta possibilitat per morta. 

Juntament amb la defensa del referèndum, ha identificat dos pilars bàsics més: un rescat social i un procés constituent "no subordinat ni autàrtic".

Quan els periodostes li han preguntat si donarien suport a un govern encapçalat per Oriol Junqueras, Coscubiela no ha volgut posicionar-se argumentant que la candidatura com a tal no existeix.

Davant de la molt probable convocatòria d'eleccions, el portaveu de la Catalunya Sí que es Pot al Parlament Parlament ha defensat ampliar la seva candidatura de confluència d'esquerres a BComú i Ada Colau, tal com van fer amb les eleccions del 20-D. També ha defensat que les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya ja no seran de caràcter plebiscitari i que això pot facilitar la integració de BComú.

En canvi, ha evitat posicionar-se quan li han preguntat si la CUP podria sumar-se a les seves demandes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut