Lady Gaga en un moment del concert (Westfield)

Concert virtual de Lady Gaga en centres comercials del món com La Maquinista i Glòries

L'artista nord-americana presenta el seu nou disc, "Love for Sale", en una actuació emesa alhora en diferents centres comercials de la cadena Westfield

Actualitzat

Els centres comercials continuen diversificant la seva oferta per consolidar-se com a espais d'oci on els usuaris puguin fer molt més que comprar. Cinemes, restaurants, parcs infantils... els directors d'aquests centres busquen qualsevol excusa per aconseguir que els visitants passin als centres tant temps com sigui possible.

La música en directe coixejava en aquest sentit per una qüestió principalment d'infraestructura d'aquests centres, i com a molt s'hi poden sentir, de tant en tant, algunes actuacions en acústic.

Que un centre comercial pugui acollir el concert d'una estrella reconeguda a nivell mundial és una idea esbojarrada, si no és que l'estrella en qüestió estigui en realitat a l'altra punta del món.

És la idea que van tenir a la cadena de centres comercials Westfield, que va convèncer Lady Gaga per presentar el seu darrer disc a través d'un concert que s'emetés alhora en diferents centres repartits per 21 països.

 

Glòries i La Maquinista, propietat de Westfield, van ser dos dels centres comercials escollits per veure Lady Gaga en un dels seus registres menys coneguts, lligat als seus inicis com a artista: el de la música de jazz.

Ajuntar els conceptes "jazz" i "centre comercial" en una mateixa frase faria que molts fessin "poker face", sobretot els més puristes d'aquest estil musical. Per llimar les asprors, Glòries i La Maquinista van vestir-se tant de gala com van poder, amb cadires elegants, taules rodones i espelmes.


Un disc de duets presentat en solitari

Amb la seva actuació, Lady Gaga va fer tot el possible per fer oblidar als espectadors l'absència de la seva mitja taronja en aquest nou disc. I és que "Love for Sale" és un disc de duets, i no pas amb algú qualsevol: el mestre del jazz Tony Bennett.

 

Però Bennett té 95 anys i té Alzheimer, i els metges li van recomanar que es desvinculés del concert. Lady Gaga va anomenar-lo en diferents ocasions al llarg de l'actuació, fent palesa en cada intervenció la seva admiració cap a Bennett, amb qui ja va fer un disc l'any 2014, "Cheek to Cheek", que va arribar al número 1 de les llistes d'èxits.

Bennett va poder seguir l'actuació de l'artista nord-americana des de casa, on va incloure versions jazz d'alguns dels seus grans èxits, com "Born This Way", i la va qualificar de "fantàstica com sempre".

El de Lady Gaga és l'últim exemple dels nous mètodes que exploren els artistes -les seves discogràfiques, més ben dit- de presentar els nous treballs d'una manera trencadora i, sobretot, que arribin al màxim de gent possible. 

Les retransmissions en directe per streaming són ja una eina molt utilitzada, i la pròxims dinàmica generalitzada podria ser l'ús d'hologrames, com pretenen els suecs ABBA en el seu retorn als "escenaris", quaranta anys després.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut