Feijóo i
El CIS publica el baròmetre la vigília que arrenqui la campanya electoral del 23J

CIS: El PP guanyaria el 23J, sense majoria absoluta amb Vox, però el PSOE podria governar

El CIS dona al PP una forquilla d'entre 122 i 140 diputats i a Vox, d'entre 21 i 29: per tant, no sumarien els 176 escons necessaris per assolir la majoria absoluta

Paula Florit GomilaActualitzat

El PP guanyaria les eleccions generals del 23 de juliol, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS, publicat aquest dimecres. Ara bé, ni per la banda alta de la forquilla, els populars sumarien prou escons amb Vox per assolir la majoria absoluta, fixada en 176.

 

El CIS dona entre 122 i 140 diputats al PP; amb el PSOE en segona posició, amb una forquilla d'entre 115 i 135 escons. Els socialistes i la coalició de Podem i Sumar sumarien, en la part més alta, fins a 185 diputats. El baròmetre dona a la plataforma liderada per Yolanda Díaz entre 43 i 50 escons.

L'extrema dreta cauria de la tercera a la quarta posició, amb una forquilla d'entre 21 i 29 escons.

L'independentisme perdria representació: a ERC, el CIS li dona la meitat d'escons que en les eleccions del 2019, amb una forquilla d'entre 5 i 7 diputats; mentre Junts passaria dels 8 escons actuals a entre 3 i 6 diputats. La CUP obtindria fins a un diputat. Ara en tenen dos.

Ciutadans no apareix al baròmetre, després que el partit va anunciar la decisió de no presentar-se a les eleccions generals, a finals de maig.

Qui guanyaria el 23J a Catalunya?

Segons el CIS, en el cas dels 48 escons al Congrés que es trien a Catalunya, entre 18 i 22 serien per al PSC. El baròmetre situa Sumar en segona posició, mentre que el PP seria la tercera força a Catalunya, al davant d'ERC, Junts, Vox i la CUP.

 

Aquest dimecres el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) també ha publicat un baròmetre amb l'estimació de vots i escons per al 23J a Catalunya. El CEO vaticina una victòria socialista, amb un frec a frec entre ERC i Junts i el PP trepitjant-los els talons, amb una forta pujada que fins i tot podria situar-lo com a segona força a Catalunya en les generals.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut