Yolanda Díaz vol aglutinar les forces d'esquerra a l'entorn de les sigles Sumar (Europa Press / Calos Luján)

Yolanda Díaz registra Sumar com a partit per "avançar en una confluència" per al 23J

La formació es presenta com un moviment "instrumental" per aglutinar les forces d'esquerres amb "un horitzó" de país comú

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, ja ha constituït de forma oficial el partit Sumar de cara a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol.

Segons Díaz, l'objectiu d'aquest nou partit és aglutinar les forces d'esquerra. Esquerra Unida, que fins ara s'havia alineat amb Podem a través de la formació Unides Podem, ja ha fet un pas endavant per anar de bracet amb Yolanda Díaz.

En la presentació oficial de la formació, en el seu compte de Twitter, el grup ha assegurat que "es constitueix com un partit instrumental per ser el cor de la ciutadania", per "avançar en la confluència" amb qui comparteix els seus horitzons i per portar Yolanda Díaz a la presidència del govern espanyol.


El líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha animat Podem a "no perdre ni un minut" per anar tots junts.


Aquest dilluns, només de fer-se públic l'avançament electoral, la vicepresidenta del govern espanyol ha fet una piulada a Twitter en què ha dit que "assumia el repte" per poder guanyar el 23 de juliol vinent.

 

ARXIVAT A:
Yolanda DíazEleccions Generals 2023 - 23JSumar
Anar al contingut