Arrenca la vacunació antigripal, que es proposa arribar al 50% del personal sanitari
L'objectiu és augmentar les vacunacions entre el personal sanitari

Arrenca la vacunació antigripal, que es proposa arribar al 50% del personal sanitari

Més d'un milió de dosis de vacunes de la grip s'administraran a partir d'avui, bàsicament a grups de risc

Xavier DuranActualitzat

Aquest dilluns arrenca la campanya de vacunació antigripal. Més d'un milió de dosis de vacunes s'administraran als centres d'atenció primària, bàsicament als grups de risc: persones amb més de 60 anys, malalts crònics, dones embarassades i professionals sanitaris.

Precisament, entre el personal sanitari, a Catalunya, la cobertura vacunal és molt baixa, al voltant d'un 23%. Està molt lluny de l'objectiu de l'OMS i de la Unió Europea del 75%. És cert que hi ha molta variació entre els diferents centres sanitaris i estaments professionals, i que la vacunació oscil·la entre un 3% i un 52%.

Salut recorda que s'han de vacunar tots els treballadors de centres sanitaris que tingui contacte amb pacients i els seus familiars: personal mèdic i d'infermeria, farmacèutics, treballadors socials, personal de suport administratiu, personal de neteja i manteniment, etc.

Prevenir el contagi del personal sanitari

Entre els professionals sanitaris, la grip té una incidència entre 3 i 5 vegades superior en relació amb les persones que no treballen en aquest àmbit. Alguns estudis assenyalen que poden ser causants d'un 3 a un 17% dels casos de grip que es produeixen. Per això, la vacunació del personal sanitari és molt important per prevenir la transmissió de la malaltia als pacients.

Aquest any, l'objectiu és aconseguir que almenys el 50% del personal sanitari es vacuni. Per això s'estan fent campanyes i sessions divulgatives, com la que va fer Antoni Trilla, cap de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona.

 

 

Vacunar-se abans de mitjans de desembre

Tant per al personals sanitari com per a grups de risc i la població general, la recomanació és vacunar-se abans de mitjans de desembre, quan els experts creuen que la grip arribarà al llindar epidèmic. Els metges assenyalen que la vacuna s'ha de repetir cada any, perquè els virus gripals varien les seves característiques contínuament. La vacuna s'hi adapta cada temporada per mantenir l'efectivitat.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut