Berlín

Alemanya presenta un televisor en 3D sense ulleres i el GPS "natural"

El televisor en 3D sense les incòmodes ulleres ja és finalment a les portes de casa. Durant la Fira Internacional de Berlín, s'ha presentat aquest aparell, que es basa en un sistema de càmeres que busquen els ulls de l'espectador i permet mirar programes en 3D a només un metre i mig. L'aparell l'ha desenvolupat l'Institut Fraunhofer, una de les 60 institucions de recerca finançades per la indústria i l'Estat alemanys. Fins ara, les pantalles en 3D sense ulleres s'havien de mirar a una distància de 3 o 4 metres, massa lluny per als estàndards domèstics. A la fira també s'hi ha presentat l'anomenat GPS "natural", que dóna les indicacions de forma més planera, com ho faria un acompanyant.

Actualitzat
L'últim crit en "gadgets" es presenta aquests dies a Berlín, a la Fira Internacional de l'Electrònica de Consum. Alemanya hi ha mostrat com a gran novetat un televisor en tres dimensions que es pot mirar sense ulleres i des de molt a prop.

Els investigadors han desenvolupat un sistema de càmeres que troba els ulls de l'audiència i adapta la imatge perquè es tingui la perspectiva de les tres dimensions sense haver-se de posar ulleres. Però a més, només necessita que la distància entre la pantalla i l'espectador sigui d'un metre i mig, com a la majoria de llars. Per això, millor els de Philips, que ja es podien mirar sense ulleres, però a una distància de tres o quatre metres, lluny dels estàndards domèstics.

Un dels investigadors de l'Institut Fraunhofer que hi ha participat, Bernd Duckstein, ha dit que ara desenvoluparan el sistema perquè s'adapti a diversos espectadors. "Per descomptat, diverses persones han de poder mirar simultàniament programes en tres dimensions en aquesta pantalla. Ja sabem com fer-ho", ha avançat. Quan ja ho hagin enllestit, en vendran la llicència a les empreses que vulguin comprar-la, com ja van fer en el seu dia amb l'MP3.

"Gira a la dreta després de l'església"

Una altra novetat de Berlín és el llançament mundial del nou navegador GPS, anomenat "natural", perquè en lloc de dir "Gira a la dreta d'aquí a 200 metres", dirà "Gira a la dreta després de l'església", o bé "Gira a l'esquerra després del McDonalds". L'anomenen "natural" perquè parla com ho faria un acompanyant.

Un dels invents més senzills presentats a la Fira de Berlín són uns auriculars de telèfon de diferents colors que imiten la forma dels tradicionals, i que s'anomenen Moshi-Moshi. No es tracta pas d'un retorn a la telefonia fixa, sinó de mantenir el plaer d'un auricular dels d'abans sense renunciar a la telefonia mòbil. És útil també per als temorosos del mòbil prop del cap i l'orella. 



.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut