Girona

Puigdemont: "Estem indignats. Que Adif i Foment no s'amaguin i trobin les solucions definitives"

L'alcalde de Girona afirma que van advertir dues vegades que la inundació del túnel de l'AVE podia repetir-se si hi havia pluges fortes

Actualitzat

"La indignació està elevada a la màxima potència en aquest moment". Així s'ha expressat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en declaracions a "Els matins" de TV3 l'endemà que el túnel de l'AVE al seu pas per la capital gironina es va inundar per segona vegada en dos mesos. 

El servei torna a estar interromput de Figueres a Girona, però el que més preocupa l'alcalde és la causa estructural de l'incident, que serà el tema de la reunió que aquest dilluns al matí tindran. Segons Puigdemont, fa dos mesos ja van expressar "seriosos dubtes" que les mesures preses per solucionar el problema fossin les adequades. 

"Els tècnics d'Adif ens van insistir que (les mesures) eren suficients amb un punt de vehemència, i un punt de descrèdit cap a l'opinió dels tècnics municipals", ha exposat. Per això, ara ha exigit "que Adif no s'amagui, que Foment no s'amagui definitivament i que les solucions siguin les definitives". 

Puigdemont està indignat perquè, a més d'advertir que les obres eren insuficients, divendres, davant de les previsions meteorològiques per aquest cap de setmana, van enviar un comunicat formal "demanant mesures provisionals per tapar el forat" per on va entrar l'aigua l'altra vegada. Però ningú d'Adif no va respondre.  

"Van avisar que la solució adoptada podia suposar un perill en cas que plogués molt, justament com ha passat ara, per una descompensació entre les cotes de les dues lleres, perquè la banda més baixa és la que toca el forat per on va entrar l'aigua", ha explicat.

L'alcalde de Girona, a qui aquest diumenge van impedir entrar al túnel de l'AVE per comprovar com estava la infraestructura, ha explicat que, a diferència de la primera inundació, aquesta vegada la ministra Ana Pastor va informar puntualment de la inundació i, ara sí, els ha promès les mesures necessàries perquè no es torni a produir.  

"És bastant absurd que no puguis fer una inspecció per veure com estan les coses quan és una infraestructura crítica a la cituat que està provocant un dany a tota la regió de Girona i també a la imatge de tot Espanya", ha explicat. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut