25 pobles de les Garrigues i el Segrià tornen a tenir contaminada l'aigua de l'aixeta

Les últimes analítiques de la Mancomunitat d'Aigües han detectat altre cop nivells elevats de plaguicides al punt de captació, al pantà d'Utxesa

Actualitzat

Encara no fa un mes, una vintena de pobles de les Garrigues i el sud del Segrià es van quedar sense aigua potable, per culpa dels contaminants, i ja tornen a tenir el mateix problema. No poden fer servir l'aigua de l'aixeta per beure o per cuinar.

Es tracta dels municipis de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues, que capta l'aigua del pantà d'Utxesa. El resultat de les últimes analítiques ha detectat altre cop nivells elevats de plaguicides.

Són l'Albagés, l'Albi, Alcanó, Aspa, Bellaguarda, Bovera, Cervià, el Cogul, l'Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, la Granadella, Granyena, Juncosa, Llardecans, Maials, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, Sarroca de Lleida, el Soleràs, Tarrés, els Torms, Torrebesses, el Vilosell i Vinaixa. En total, sumen uns 20.000 habitants.

A Bovera, l'alcalde Òscar Acero ha explicat que aquest dissabte tenen previst repartir aigua amb un camió cisterna, perquè encara no se sap quan els veïns podran tornar a fer servir sense restriccions l'aigua de l'aixeta.


Un problema recurrent

L'anterior episodi de contaminació es va donar per acabat l'11 de maig, quan es va rebre el vistiplau de l'Agència de Salut Pública. La mancomunitat va reclamar llavors poder captar l'aigua a l'embassament de l'Albagés, del sistema Segarra-Garrigues, per garantir-ne una millor qualitat.

El síndic de greuges va obrir una actuació d'ofici per estudiar el que havia passat.

L'estiu passat, els mateixos pobles ja es van quedar sense aigua potable, en aquell cas per culpa d'un vessament d'hidrocarbur al riu Segre.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut