Un de cada quatre membres de mesa ha presentat al·legacions i caldrà repetir sortejos
El procediment reglat preveu fer nous sortejos per elegir substituts (EFE/Nacho Gallego)

1 de cada 4 membres de mesa ha presentat al·legacions i es podria convocar més gent

L'Ajuntament de Barcelona confirma que anirà enviant noves notificacions si ho demana la Junta Electoral

RedaccióActualitzat

Les al·legacions per no haver d'estar en una mesa electoral continuen augmentant i ja se n'han presentat més de 20.000. Això vol dir que almenys una de cada quatre persones citades a constituir les meses del 14F hi han presentat al·legacions.

La majoria de les al·legacions presentades són per motius sanitaris i fan referència a la situació de pandèmia. Per poder avaluar el risc que corre cada persona, la Junta Electoral de Barcelona treballa amb dos metges forenses.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha demanat que les al·legacions rebutjades puguin tenir el recorregut judicial corresponent. Ha declarat que entén, "segons la doctrina constitucional", que la denegació de les al·legacions "basades en causes de salut greus i objectives" s'han de poder "recórrer de manera ràpida i eficaç".


Es fan noves notificacions

L'Ajuntament de Barcelona, d'altra banda, ha confirmat que anirà enviant notificacions a més persones que ja havien estat seleccionades en el sorteig que es va fer però que no se'ls hi havia comunicat. Es farà "a mesura que la Junta Electoral resolgui les al·legacions i calgui elegir els substituts".

Aquest és un "procediment reglat que està previst per la llei", segons fonts municipals, que han assegurat: "Anirem fent el que ens digui la Junta Electoral".

Les noves notificacions es fan quan alguna taula queda "descoberta" de president o ponents. S'activen així les noves seleccions, que és un procediment informàtic, i es notifica a les persones elegides.

Una altra de les opcions que els consistoris tenen sobre la taula és fer nous sortejos. A Tortosa i Mollerussa ja ho han fet i a Badalona tenen la mateixa intenció.

Suplents en altres meses

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acordat que els suplents d'una mesa puguin servir per cobrir les vacants en altres meses i col·legis. Aquest divendres, la Junta Electoral Provincial suggereix a les Juntes de Zona -que són les que han d'acabar decidint- que poden reassignar els membres d'una mesa ja constituïda.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut