Imatge d'arxiu d'una farmàcia en serveis mínims al País Valencià. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una farmàcia en serveis mínims al País Valencià. (Foto: ACN)
València

Les farmàcies valencianes avisen que estan al límit pels impagaments de la Generalitat

El sector denuncia la situació límit en què està pels impagaments de la Generalitat Valenciana. El Col·legi de Farmacèutics de València assegura que, si no cobren abans del novembre, hi haurà un desabastiment generalitzat. Més de dues-centes farmàcies han presentat concurs de creditors i s'han perdut més de 2.000 llocs de treball en un any.

RedaccióActualitzat
Les farmàcies valencianes adverteixen que ja no els queden "més diners per comprar cap altre medicament" i que, si abans del novembre no cobren almenys un part del que els deu la Generalitat Valenciana, hi haurà un desabastiment generalitzat a mesura que s'acabi l'estoc.

La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de València, Maria Teresa Guardiola, ha explicat que el deute del govern valencià amb el sector s'eleva a 540 milions d'euros, un 4% del pressupost de la Generalitat. L'impagament d'aquests diners ha provocat que 4 farmàcies estiguin tancades temporalment, 200 hagin presentat concurs de creditors i s'hagin perdut 2.000 llocs de treball en l'últim any

Guardiola ha comentat que tenen el "compromís" dels ministeris d'Hisenda i Sanitat que, abans que acabi l'octubre, se'ls abonarà un primer tram del deute, a càrrec del Fons de Liquiditat Autonòmic. El País Valencià ha demanat 4.500 milions d'euros a aquest fons, 1.000 més dels que preveia inicialment.

Des de la Conselleria de Sanitat els han assegurat que és "imminent" la transferència de 120 milions d'euros per pagar la facturació del 15 d'abril al 15 de maig.

Si no cobren, els farmacèutics, que ja fa un any que protagonitzen tancades, vagues i mobilitzacions "que no han servit per res".
Anar al contingut