Torna l'hivern: pluja, neu, vent i mala mar

Gemma PuigActualitzat

Aquest divendres, el temps té tots els ingredients per ser ben mogut meteorològicament. Retornarem a l'hivern pel que fa a les temperatures i també tornen finalment la pluja i la neu.

Pluja

La matinada i la primera part del dia  ens ha portat registres molt destacats i molt desiguals, i també els primers incidents. Ha caigut molta aigua en poca estona, com per exemple a Vallirana, Terrassa o Sant Fost de Campsentelles. Cap a l'oest i cap al sud, ha plogut de manera molt més modesta.

Al llarg  de la tarda, les precipitacions quedaran més restringides a la Catalunya Central,  i al litoral i prelitoral central i sud. Localment, les pluges descarregaran amb intensitat. També continuarà al vessant nord del Pirineu. La cota de neu estarà situada sobre els 800 metres, però en moment de ruixat pot baixar puntualment per sota.

El vent del nord s'anirà reforçant a cotes mitjanes i altes del Pirineu i Prepirineu, l'Empordà i l' Ebre. Precaució amb el torb. Estan activats els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya d'intensitat i acumulació de pluja, neu, vent i mala mar.

Propers dies

Dissabte encara mantindrà la neu a la cara nord del Pirineu, però a la resta s'obriran més clarianes. Bufarà vent de gregal a tot el litoral. Baixarà la temperatura matinal, però pujarà la diürna. Diumenge farà menys vent i més sol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut