Aspecte de les alarmes en un telèfon iPhone
Aspecte de les alarmes en un telèfon iPhone

Usuaris d'iPhone es queixen que les alarmes estan fallant i no els desperten a l'hora

Apple ha reconegut que existeix el problema i ha anunciat que estan treballant en una solució que s'inclouria en alguna de les pròximes actualitzacions. També tenen recomanacions per assegurar que l'alarma sona

Toni Noguera MartínezActualitzat

El telèfon mòbil és, també, el despertador principal de milions de persones. Per això, que desenes d'usuaris de telèfons iPhone es queixin a les xarxes socials que les seves alarmes estan fallant és un tema que ha fet molt soroll en els darrers dies.

Tot i que les primeres queixes van circular per TikTok, no ha estat fins que el programa de l'NBC "Today's show" n'ha fet un reportatge on les ha recopilat que Apple ha admès el problema i la resta de mitjans se n'han fet ressò.

Segons els usuaris que han fet públiques les seves queixes, les alarmes que tenen configurades, simplement, no sonen quan toca i, per a molts, això ha significat adormir-se i arribar tard a la feina, a l'escola o a cites similars.

Una senzilla cerca a TikTok de paraules com "iPhone alarma" retorna múltiples vídeos de persones que es queixen que el despertador inclòs en el seu telèfon no funciona com s'espera.

@charkaylotte #stitch with @Elizabeth now wtf is this shit apple? ? | #xyzbca #fyp #apple #greenscreen ? original sound - charlotte ?

"Dormo com un tronc. Pots bufetejar-me i no em desperto. [...] Per això, depenc totalment de les alarmes per llevar-me al matí. I aquesta setmana l'alarma no m'ha despertat."

Apple ha confirmat a la columnista tecnològica del Wall Street Journal, Joanna Stern, i a la corresponsal de l'NBC Emilie Ikeda que estan treballant en una solució, tot i que no han confirmat què està fallant, com ho solucionaran i quan preveuen fer-ho.

Funcions de detecció de l'atenció a l'iPhone
Funcions de detecció de l'atenció a l'iPhone, que, segons alguns usuaris, estarien darrere del problema amb les alarmes (3Cat)

Alguns usuaris acusen una opció en concret d'estar darrere el problema. Apunten a la funcionalitat "Attention aware", dins del menú "Face ID i atenció", com a responsable d'interferir en les alarmes.

Apple no ho confirma, tot i que la descripció de la funcionalitat explica que, quan està activat, "l'iPhone comprova" l'atenció de l'usuari abans d'enfosquir la pantalla o "abaixar el volum d'alguns avisos".

Com evitar que les alarmes fallin en l'iPhone?

En principi, les alarmes configurades en un iPhone tenen preferència davant qualsevol configuració. Fins i tot si portem auriculars o silenciem el telèfon, les alarmes haurien de seguir sonant pels altaveus:

"El mode 'No molestar', l'interruptor de timbre/silenci i el mode 'Silenci' no afecten el so de l'alarma". Extracte de la pàgina de suport d'Apple

Segons Apple, mentre no solucionen aquest problema que han reconegut, hi ha diferents aspectes que podem comprovar si notem que una alarma no sona, el so està massa baix o l'iPhone només vibra:

  • Si el volum d'una alarma és massa baix o massa alt, premeu els botons d'apujar o abaixar el volum del telèfon per ajustar-lo. L'altra opció és anar a "Configuració" i, dins de "Sons i vibracions", arrossegar el control lliscant sota el menú "Sons de trucada i avisos".
  • Si l'alarma només vibrés, caldria comprovar que el so definit per aquella alarma no està establert com a "Cap", ja que això configura alarmes silencioses. Per fer-ho, obre l'aplicació "Rellotge", toca la pestanya "Alarmes" i, a continuació, toca l'alarma que vols modificar i selecciona l'apartat "So" per definir-ne un.
  • En el mode "StandBy", o "En repòs", la vibració de les alarmes es desactiva. Cal assegurar-se aleshores que tenim sempre un so definit per cada alarma.

 

 

ARXIVAT A:
AppleTecnologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut