Cada vegada més telèfons mòbils són resistents a l'aigua (iStock)

Eixugar el mòbil amb arròs és una mala idea, adverteix Apple

La companyia avisa que cobrir els iPhone amb arròs pot espatllar-los

Intentar eixugar un mòbil en una bossa amb arròs és un error, o almenys així ho ha advertit la companyia Apple en una nota en què desaconsella aquesta opció als usuaris d'iPhone.

Malgrat la popularitat de la tècnica, que molts anuncien com una manera infal·lible de salvar el telèfon després d'una remullada accidental, el cert és que els experts fa temps que suggereixen que no funciona.

En concret, Apple considera que ficar un iPhone en una bossa d'arròs "podria permetre que petites partícules d'arròs el facin malbé".

A més, la companyia també indica que no s'ha d'intentar eixugar l'aparell amb una font de calor externa o aire comprimit, ni introduir cap objecte estrany, com ara un cotó o un tovalló de paper, al connector.

Per contra, aconsellen tocar suaument l'aparell amb el connector cap avall per eliminar l'excés de líquid i deixar el telèfon en un lloc sec on hi hagi una mica de corrent d'aire.

Pot trigar fins a 24 hores a assecar-se completament, avisen. 

Per internet circulen idees com ara fer servir arròs o bossetes antihumitat (iStock)

La resistència dels telèfons mòbils

Els consells d'Apple es dirigeixen als usuaris d'iPhone als quals els hagi aparegut un avís informant que s'ha detectat líquid al connector. 

L'advertència serveix per demanar a l'usuari que desconnecti l'aparell i, així, evitar que s'espatllin la ranura i els accessoris, com ara el cable de càrrega.

Tot i això, ja fa anys que els telèfons mòbils d'aquesta companyia --des del model 12-- es poden submergir fins a una profunditat de sis metres, durant mitja hora, com a màxim.

ARXIVAT A:
AppleTecnologia
Anar al contingut